Preminuo ruski ambasador u Sudanu

Izvor: Vostok.rs, 24.Avg.2017, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo ruski ambasador u Sudanu

Ruski ambasador je pronađen mrtav u svojoj rezidenciji u Kartumu, glavnom gradu Sudana. Prema navodima sudanske policije, Mirgajas Širinski je preminuo dok je plivao u svom bazenu.

Prema prvim rezultatima istrage, verzija „ubistva ambasadora s predumišljajem“ se ne razmatra. 

Smrt ruskog ambasadora potvrdilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

„S tugom saopštavamo da je 23. avgusta u Kartumu preminuo ambasador Rusije u Sudanu Mirgajas Širinski. Čim dobijemo detaljne informacije od saradnika ruske ambasade u Kartumu, informisaćemo javnost o okolnostima smrti našeg kolege“, saopštilo je Ministarstvo.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Za devet meseci umrla ČETIRI RUSKA AMBASADORA

Izvor: Blic, 24.Avg.2017

Četiri ruska ambasadora umrla su za svega 9 meseci, piše “Njuzer” nakon što su ruske i sudanske vlasti saopštile da je diplomatski predstavnik Rusije Mirgajas Širinskij pronađen mrtav u svojoj rezidenciji u Kartumu...- Sve se odigralo oko 18 sati po lokalnom vremenu. Ruski izaslanik je pronađen...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.