MAKFOL: Ukrajincima mora biti jasno da Amerikanci neće ratovati za Krim

Izvor: 011vodič.com, 25.Apr.2015, 02:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAKFOL: Ukrajincima mora biti jasno da Amerikanci neće ratovati za Krim

ULAZAK Krima u sastav Rusije je svršena istorijska činjenica, ukrajinska vlast povodom toga treba da bude realistična – izjavio Majkle Makfol, donedavni ambasador SAD u Moskvi.
U intervjuu listu „Ukrajinska pravda”, Makfol je naglasio: „Ovo govorim zato što naprosto ne želim da ljudi precenjuju mogućnosti Zapada. Rukovodstvo SAD na vojnu operaciju neće poći, to je očevidno. Amerikanci nisu spremni da >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << ratuju za Krim. Kao ni za Poljsku u one godine, ili za Mađarsku i Čehoslovačku. Ovo su istorijske činjenice. Treba biti realističan na ovom planu”.
Makfol je posebno ukazao da će dalji razvoj događaja u Ukrajini prvenstveno zavisiti od držanja njenih građana.
„Ponekad mi se čini da Ukrajinci više žele od Amerikanaca nego od samih sebe”.
Makfol je politikolog. Od 2009 specijalni pomoćnik u Savetu za nacionalnu bezbednost pri Beloj kući za Rusiju i Evroaziju. Od 2012 do 2014 bio ambasador u Moskvi.
Ponovo predaje na Stenfordskom univerzitetu u Kaliforniji.
#fakti
The post MAKFOL: Ukrajincima mora biti jasno da Amerikanci neće ratovati za Krim appeared first on Politika.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.