Hrvatska i Srbija moraju što više da razgovaraju

Izvor: Akter, 07.Feb.2016, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska i Srbija moraju što više da razgovaraju

Odnosi Hrvatske i Srbije slični su odnosima Rusije i EU, smatra ambasador Ruske Federacije u Zagrebu Anvar Azimov, uz konstataciju da u oba slučaja ima manjka poverenja I političke volje, te da bi se zvaničnici dveju država morali što više sastajati I razgovarati

Azimov, koji, inače, ima dugu diplomatsku karijeru, kaže da je njegov stav da ni Hrvatska ni Srbija ne treba da se aktivno naoružavaju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter <<

“Mi, kad izvozimo neko naoružanje u Srbiju, ne možemo ni u kom slučaju pomisliti da bi se ono moglo koristiti protiv Hrvatske. Veoma želimo poboljšanje odnosa između Hrvatske i Srbije i izgradnje međusobnog poverenja”, rekao jee Azimov u intervjuu zagrebačkom Jutarnjem listu.

Građanima Hrvatske poručuje da treba da shvate da je u duši ruskog naroda, kao prema Srbima, i ljubav prema Hrvatima.

Azimov, koji je svoj mandat u Zagrebu započeo pre šest meseci, a Jutarnji ga predstavlja kao izuzetnog poznavaoca hrvatske političke scene, za ovaj zagrebački dnevnik objašnjava da je od tri ponuđene države za službovanje, dve lake I jednu tešku, izabrao Hrvatsku - kao tešku.

Misija mu je, dodao je, I da zaustavi taj negativni trend odnosa Rusije I Hrvatske, koja je deo sankcija koje EU uvela protiv Moskve.

Na konstataciju da mu nije lako raditi u Hrvatskoj, ruski diplomata odgovara: ” Nije mi lako. To je istina. Trudim se” I istovremeno pita:”Zar vi Hrvati stvarno ne volite Ruse i Rusiju?
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.