Čepurin: Izmene u novoj verziji rezolucije su kozmetičke

Izvor: Blic, 03.Jul.2015, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čepurin: Izmene u novoj verziji rezolucije su "kozmetičke"

Izmene u četvrtom nacrtu Rezolucije o Srebrenici, koji je Britanija podnela Savetu bezbednosti UN-a, u najvećoj meri su "kozmetičke" i ne doprinose međunacionalnom pomirenju, izjavio je danas ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin.

- U najvećoj meri, smisao rezolucije je da se na Srbe i Srbiju okači etiketa genocid. Mi jako dobro znamo šta se desilo u bivšoj Jugoslaviji i ko je učestvovao u raspirivanju tih medjunacionalnih strasti, što je dovelo do tragičnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << događaja - rekao je Čepurin novinarima u Golubincima kod Stare Pazove.

Oni sada pokušavaju svoju krivicu da pripišu Srbima kao genocid, što nije dobro, rekao je Čepurin.

Ambasador Rusije je istakao da je to što piše u nacrtu rezolucije o Srebrenici izmišljotina i iskrivljena verzija događaja koja neće doprineti pomirenju u regionu, kao i da je Rusija zauzela po tom pitanju čvrstu poziciju i aktivno radi na tome da to pitanje bude u interesu Srbije.

Čepurin je istakao da Rusija vidi koliko Srbija i srpsko rukovodstvo preduzimaju ozbiljne napore radi pomiranja u regionu i normalizacije odnosa sa susedima poslednjih godina.

- Sve te varijante Rezolucije ne menjaju stvari kojima se Srbija protivi - dodao je Čepurin.

On je naveo da je Rusija predložila svoju varijantu koja se razlikuje u dve najbitnije stvari - da se oda počast svim žrtvama konflikata na području bivše Jugoslavije i da se uradi sve da se obezbedi mir na tom prostoru u narednom periodu.

Čepurin je naglasio da sada sve zavisi od zrelosti Srbije i njene diplomatije, koje treba da vode dijalog o tom pitanju sa državama članicama Saveta bezbednosti UN.

- Srbija ima dosta prijatelja i nije pitanje ko će biti protiv, već ko će da se uzdrži od rezolucije, a Rusija potvrđuje da je prijatelj i strateški partner Srbije, kao i da uzima u obzir interese srpskog naroda - rekao je Čepurin.

- Kada govorimo o Srbiji govorimo o pitanju regionalne stabilnosti i mira u regionu - naglasio je on i dodao da će stav o rezoluciji u određenom smislu biti test za proveru prijateljstva svih država prema Srbiji.

Čepurin je dodao da se Rusija trudi da maksimalno uzme u obzir sve ono što sada i što će ubuduće govoriti Beograd.

Čepurin je u Golubincima obišao Osnovnu školu "23. oktobar" u Golubincima koju će obnoviti kompanija Ruskih železnica - RŽD internešnal.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čepurin: Izmene u novoj verziji rezolucije "kozmetičke"

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Jul.2015

Izmene u četvrtom nacrtu Rezolucije o Srebrenici, koji je Britanija podnela Savetu bezbednosti UN-a, u najvećoj meri su "kozmetičke" i ne doprinose međunacionalnom pomirenju, izjavio je danas ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin..."U najvećoj meri, smisao rezolucije je da se na Srbe i Srbiju...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Čepurin: Izmene u novoj verziji rezolucije o Srebrenici "kozmetičke"

Izvor: Studio B, 03.Jul.2015

Izmene u četvrtom nacrtu Rezolucije o Srebrenici, koji je Britanija podnela Savetu bezbednosti UN-a, u najvećoj meri su "kozmetičke" i ne doprinose međunacionalnom pomirenju, izjavio je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin..."U najvećoj meri, smisao rezolucije je da se na Srbe i Srbiju...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.