Čepurin: Dan RS je očuvan i sačuvan, a sada staviti tačku

Izvor: RTS, 26.Sep.2016, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čepurin: Dan RS je očuvan i sačuvan, a sada staviti tačku

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin izrazio je zadovoljstvo što je referendum o Danu Republike u RS protekao mirno i na vrlo demokratski način sa vrlo jasnim rezultatima.
Čepurin je rekao da je Rusija protiv bilo kakvog pritiska, uključujući u tom smislu i mešanje stranih diplomata.

"Dan Republike Srpske je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << očuvan i sačuvan i Rusija želi da na sve ovo bude stavljena tačka", rekao je ruski diplomata novinarima u Beogradu.
Čepurin nije želeo da komentariše naredne poteze.
"Ne vidim smisao u tome da komentarišem hipotetički razvoj događaja", istakao je Čepurin i podsetio na reči ruskog pisca Viktora Šklovskog od pre jednog veka.
Šklovski je, podsetio je Čepurin, govorio da je vrlo teško kombinovati ono što mi mislimo sa onim šta radimo i šta ispada na kraju.
"Kolumbo je, recimo, želeo da pronađe Indiju, ali je pronašao Ameriku. Kao i u literaturi, mi tražimo svoju Indiju, ali ponekad otkrijemo iznenada i Ameriku", rekao je ruski ambasador.
Isto tako je i u politici, naglasio je Čepurin.
"Referendum je održan, rezultati su sasvim jasni, a narod je na najdemokratičniji način iskazao svoje mišljenje", zaključio je Čepurin.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Dan Srpske je očuvan i sačuvan, Rusija na sve stavlja tačku"

Izvor: Vesti-online.com, 26.Sep.2016

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin izrazio je zadovoljstvo što je referendum o Danu Republike u RS protekao mirno i na vrlo demokratski način sa vrlo jasnim rezultatima...Čepurin je rekao da je Rusija protiv bilo kakvog pritiska, uključujuci u tom smislu i mešanje stranih diplomata...-...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.