Izvor: Nezavisne Novine, 26.Sep.2016, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čepurin: Dan RS je očuvan i sačuvan, a sada staviti tačku

BEOGRAD - Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin izrazio je danas zadovoljstvo što je referendum o Danu Republike u RS protekao mirno i na vrlo demokratski način sa vrlo jasnim rezultatima.

Čepurin je rekao da je Rusija protiv bilo kakvog pritiska, uključujuci u tom smislu i mješanje stranih diplomata.

"Dan Republike Srpske je očuvan i sačuvan i Rusija želi da na sve ovo bude stavljena tačaka", rekao je ruski dilomata novinarima u Beogradu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

Čepurin nije želio da komentariše naredne poteze jer, kako je rekao, može da se "izmislili apsolutno bilo šta".

"Ne vidim smisao u tome da komentarišem hipotetički razvoj događaja", rekao je Čepurin i podsjetio na riječi ruskog pisca Viktora Sklovskog od prije jednog vijeka.

Sklovski je, podsjetio je Čepurin, govorio da je vrlo teško kombinovati ono što mi mislimo sa onim šta radimo i šta ispada na kraju.

" Kolumbo je recimo želio da pronađe Indiju, ali je pronašao Ameriku. Kao i u literaturi, mi tražimo svoju Indiju, ali ponekad otvorimo iznenada i Ameriku", rekao je ruski ambasador.

Isto tako je i u politici, rekao je.

"Referendum je održan, rezultati su sasvim jasni, a narod je na najdemokratičniji način iskazao svoje mišljenje", rekao je Čepurin.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

ČEPURIN: Dan Republike Srpske je očuvan i sačuvan, a sada staviti tačku

Izvor: Kurir, 26.Sep.2016

...Čepurin je rekao da je Rusija protiv bilo kakvog pritiska, uključujuci u tom smislu i mešanje stranih diplomata.."Dan Republike Srpske je očuvan i sačuvan, i Rusija želi da na sve ovo bude stavljena tačaka", rekao je ruski dilomata novinarima u Beogradu Čepurin nije želeo da komentariše...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.