Čepurin: 1244 osnov rešenja kosovskog problema

Izvor: B92, 23.Jul.2016, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čepurin: 1244 osnov rešenja kosovskog problema

Beograd -- Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin izjavio je u Kosovskoj Mitrovici da je poštovanje Rezolucije SB UN 1244 osnov rešenja kosovskog problema.

On je posle trodnevne posete Kosovu rekao za mitrovački Kontakt plus radio i da je "važno održavati dijalog uz uzajamno poštovanje".

Čepurin je rekao da je za Srbe na Kosovu veoma bitna stavka briselskog sporazum o Zajednici srpskih opština, "koji je dogovoren, ali nije realizovan".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Kosovska strana treba da se angažuje da se Sporazum realizuje da bi srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji bilo zaštićeno", rekao je on.

Ambasador je prethodno položio vence na spomenik "Belom anđelu" i spomenik ruskom konzulu Grigoriju Stepanoviču Ščerbinu u Kosovskoj Mitrovici.

Vence su položili i gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić, predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić, gradonačelnik opštine Zvečan Vučina Janković i gradonačelnik opštine Leposavić Dragan Jablanović.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.