Belgija pozvala na razgovor ruskog ambasadora zbog optužbi za bombardovanje Alepa

Izvor: Vostok.rs, 20.Okt.2016, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgija pozvala na razgovor ruskog ambasadora zbog optužbi za bombardovanje Alepa

Ambasador Rusije u Belgiji Aleksandar Tokovinjin pozvan je u Ministarstvo inostranih poslova Belgije na razgovor. Razlog su optužbe Moskve da su avioni Ratnog vazduhoplovstva Kraljevine izveli napad na civilne objekte kod Alepa, navodi se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova Belgije.

Zvanični predstavnik belgijskog spoljnopolitičkog resora Didje Vanderhaselt rekao je „Interfaksu“ da je ministar inostranih poslova Kraljevine Belgije Didje Rejnolds bio iznenađen optužbama Rusije.

„On je rekao da mu nije jasno zašto takve izjave dolaze bez provere činjenica i konsultacija“, rekao je Vanderhasselt. Ruski Centar za pomirenje zaraćenih strana u Siriji je saopštio da je selo Hasadžek u provinciji Alepu bilo meta napada iz vazduha. Šest osoba je poginulo tokom bombardovanja, dok ih je četvoro ranjeno. Porušene su i dve kuće. Navedeno je da su u tom regionu primećena dva belgijska lovca F-16. U tom trenutku tamo nisu leteli ni ruski ni sirijski avioni.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.