Novi direktor Alfa Romea i Maseratija

Izvor: Nacionalna klasa, 27.Maj.2016, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi direktor Alfa Romea i Maseratija

Kompanija Fiat Chrysler Automobiles imenovala je Rida Biglenda (Reid Bigland) za novog direktora marki Alfa Romeo i Maserati. On je do sada bio na funkciji šefa prodaje u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi.

Ovaj 49-godišnji Kanađanin će zadržati te funkcije, ali će postati i prvi čovek >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << pomenutih italijanskih automobilskih marki. Šef Alfe i Maseratija do sada je bio Harald Vester (Harald Wester).

Direktor FCA Serđo Markione (Sergio Marchionne) je saopštio da je zahvalan Vesteru na tome što je postavio zdrav tehnički okvir dve premijum marke u poslednjih nekoliko godina, što je kulminiralo prezentacijama modela Maserati Levante i Alfa Romeo Giulia.

“Vreme je da usmerimo napore prema globalnom komercijalnom širenju ove dve marke i ne znam ni za koga boljeg od Rida za tu misiju”, rekao je Markione.

Biglend ima zasluge za rast prodaje na severnoameričkom tržištu i pomogao je grupaciji FCA da postavi marke Dodge i Ram na nove tržišne pozicije.

Promena na vrhu Alfe usledila je četiri meseca nakon što je planirana ekspanzija ove marke odgođena i smanjena. Alfa je ranije planirala da predstavi osam novih modela, uključujući Giuliu, pre 2018. godine, ali je sada pomerila taj plan za dve godine.
Pogledaj vesti o: Chrysler

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.