Usvojen budžet za 2015. godinu

Izvor: Aleksinac.net, 18.Dec.2014, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojen budžet za 2015. godinu

Na danas održanoj 26. sednici Skupštine opštine Aleksinac usvojen je rebalans budžeta opštine Aleksinac za 2014. kao i novi budžet za narednu 2015. godinu.

U skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu, budžet opštine Aleksinac za 2015. godinu urađen je kao programski budžet, što znači da su rashodi i izdaci sadržani u posebnom delu i raspoređeni po utvrđenim programima kojih ima 15, i koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << se dalje raščlanjuju kroz programske aktivnosti i projekte. Predlogom ove Odluke tekući prihodi i primanja budžeta projektovani su u iznosu od 1.143.885.500 dinara, što predstavalja zadržani nivo projektovanih prihoda za 2014. godinu, odnosno neznatno uvećanje od 3.874.270 dinara.

U nastavku sednice najviše reči bilo je programima poslovanja i finansijskim planovima opštinskih javnih preduzeća za 2015. godinu.

Čak četiri tačke dnevnog reda odnosile su se na JNIRTVP „Reč radnika“. Pored programa poslovanja za narednu godinu, doneta su i rešenja o razrešenju starog i postavljenju novog vršioca dužnosti direktora ovog preduzeća. Na mesto dosadašnje direktorke Aleksandre Simić imenovan je novi vršilac dužnosti direktora, Novica Dragićević, dipomirani inženjer eletronike iz Aleksinca. Na sednici je bilo reči i o predstojećoj privatizaciji ovog preduzeća. U skladu sa novim Zakonom o javnom informisanju i medijima, kojim je propisano da svi izdavači koji se pretežnim delom finansiraju iz javnih prihoda moraju biti privatizovani, odlučeno je da se privatizacija ovog medija sprovede kroz model prodaje kapitala metodom javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem, s obzirom da na nedavno završenom javnom pozivu za prodaju ovog preduzeća nije dostavljeno ni jedno pismo o zainteresovanosti.

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.