SRBIJA POD VODOM: Vanredna situacija u Aleksincu

Izvor: Kurir, 21.Apr.2014, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIJA POD VODOM: Vanredna situacija u Aleksincu

Vanredna situacija zbog poplava na snazi je u 11 opština - u Lučanima, Požegi, Prokuplju, Gadžinom Hanu, Doljevcu, Žitorađi, Kuršumliji, Lebanu, Medveđi i Trgovištu. Zbog obilnih padavina i izlivanja vode, ima povremenih prekida u saobraćaju

Meštani više opština u Srbiji bore se s poplavama. Kritično u selu Đunis kod Kruševca. Pojavila se klizišta u Dragačevu. Iako je trenutno mirnija situacija na jugoistoku zemlje, usled naglog topljenja snega očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << se novi rast vodostaja reka.

14.38 - Posle obilnih kiša, mutnoća na izvorištu "Krupac" i u vodovodnoj mreži u delu Pirota zvanom "Tijabara" je u opadanju, ali voda i dalje ne treba da se koristi za piće, rekao je danas direktor preduzeća "Vodovod i kanalizacija" Zoran Nikolić.

14.10 - I pored veoma visokog vodostaja Nišave od Pirota do Niša, za sada nema većih problema, navode u Centru za vanredne situacije.

13.50 -Nivo reke Toplice opao je za metar i po i voda se povlači sa poplavljenih područje na teritoriji opština Prokuplje, Žitorađa i Kuršumlija, izjavio je načelnik Sektora za vanredne situacije u Prokuplju Srđan Mitrović. Mitrović je rekao da je i dalje poplavljeno oko 600 hektara obradivih površina, kao i da se voda još uvek nije povukla sa gradskog groblja u Prokuplju, kao i nekoliko kuća u selu Draganja i romskom naselju u tom mestu. "Najveći problem sada nam predstavlja nestašica i neispravnost vode za piće u Prokuplju i Kuršumliji, pa smo zbog toga dobili i hitnu pomoć, dodatne tri cisterne za snabdevanje građana Prokuplja", kazao je Mitrović.

13.39 - Opština Kruševac je samo ove godine za čišćenje kanala izdvojila oko 40 miliona dinara i praktično je bila spremna za trenutne vremenske neprilike, izjavio je danas gradonačelnik Bratislav Gašić. On jenaveo, da su problem napravile druge lokalne samouprave - Brus, Blace, Aleksinac, koje o tome nisu vodile računa.Dušan Todorović iz kruševačkog Štaba za vanredne situacije izjavio je da vodostaj Južne Morave, koja se kod Đunisa izlila iz svog korita, i dalje raste oko dva santimetra na sat. Prema njegovim rečima, u toku je evakuacija životinja, dok se još ne razmišlja o evakuaciji stanovništva, jer se prati kretanje vodostaja, ali ukoliko bude potrebno i to će biti organizovano. U Đunisu očekuju dolazak načelnika sektora za vanredne situacije Predraga Marića i ministra poljoprivrede u tehničkoj Vladi Dragana Glamočića. Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je danas da je zbog poplava zabranjen saobraćaj kod nadvožnjaka u Đunisu na državnom putu II A reda broj 215, deonica Kaonik - Đunis - Deligrad. Ceo putni pojas je poplavljen zbog podizanja nivoa Južne Morave, a Ribarska reka vraća vodu uzvodno.

12.00 - Počela preventivna evakuacija u Đunisu, kod Kruševca.

9.50 - Na magistralnom putu Studenica-Mlanča voda je odnela oko sto metara asfalta, pa je više od 500 domaćinstava odsečeno od sveta.

8.53 - Zapadna Morava izlila se u Čačku i u Ovčar Banji i poplavila priobalne delove, rečeno je u Sektoru za vanredne situacje. U Ovčar Banji, koja se nalazi u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, potpljena je većina vikendica, put na izlazu iz Banje i restoran Dom koji je iseljen. Ako vodostaj Zapadne Morave nastavi da raste, mogao bi da bude ugrožen železnički saobraćaj na delu pruge Požega-Čačak, koja prolazi kroz Banju. Vodostaj Zapadne Morave visok je i u Čačku i reka je poplavila pomoćne terene pored košarkaške hale Borac, pešačku stazu i delove oko gradskog bazena

8.00 - Proglašena je vanredna odbrana od poplava u opštini Aleksinac. Vanredna situacija zbog poplava na snazi je u 11 opština - u  Lučanima, Požegi, Prokuplju, Gadžinom Hanu, Doljevcu, Žitorađi, Kuršumliji, Lebanu, Medveđi i Trgovištu. Zbog obilnih padavina i izlivanja vode, ima povremenih prekida u saobraćaju.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

SRBIJA POD VODOM: Voda u Tijabari i dalje nije za piće!

Izvor: Kurir, 21.Apr.2014

Vanredna situacija zbog poplava na snazi je u 11 opština - u Lučanima, Požegi, Prokuplju, Gadžinom Hanu, Doljevcu, Žitorađi, Kuršumliji, Lebanu, Medveđi i Trgovištu. Zbog obilnih padavina i izlivanja vode, ima povremenih prekida u saobraćaju..Meštani više opština u Srbiji bore se s poplavama....

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.