Projekat Moj start za učenike poljoprivredne i tehničke škole

Izvor: Aleksinac.net, 25.Maj.2016, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Projekat "Moj start" za učenike poljoprivredne i tehničke škole

Prva radionica na projektu "Moj start", koju udruženje Centar za afirmaciju civilnog društva iz Grejača realizuje uz finansijsku podršku opštine Aleksinac

Nezaposlenost podjednako pogađa odrasle i mlađu populaciju koja posle završene srednje škole ne vide perspektivu u daljem školovanju i aktivnom traženju posla. Ovome doprinosi i obrazovni sistem koji pored puno teorije ne nudi veštine koje su potrebne za nalaženje posla. Posebno je teška situacija na >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << Jugu Srbije gde je usled visoke nezaposlenosti i siromaštva, bez prethodnog radnog iskustva nemoguće naći posao.

Na sajmovima zapošljavanja se nude obuke za pisanje radne biografije, ali kako većina poslodavaca traži radnike sa radnim iskustvom, za mlade koji su tek završili školu, zanat to predstavlja teškoću.

Projekat „Moj start” ima za cilj da obuči ukupno 10 mladih učenika poljoprivredne  i tehničke škole o tome koliko je važno da se u doba nezaposlenosti informišu, angažuju, i nauče da se povežu međusobno u cilju osmišljavanja i pokretanja sopstvenog biznisa iz oblasti za koju su se školovali i u kojoj če se usavršavati.

Prva radionica je održana 17.5.2016. godine, a prisustvovalo joj je 9 učenika 3. godine Poljoprivredne škole "Šumatovac" iz Aleksinca.

Radionice drži Saša Petrović master ekonomskih nauka iz oblasti međunarodnog menadžmenta.

Centar za afirmaciju civilnog društva

Udruženje građana "Centar za afirmaciju civilnog društva" osnovano je u Grejaču, opština Aleksinac 17.1.2011. godine. Udruženje je osnovano radi razmatranja svih pitanja u vezi sa ostvarivanjem i zaštitom ljudskih prava i sloboda pojedinaca, kao i kolektiviteta. U dosadašnjem radu predmet naših aktivnosti bio je skoncentrisan na mlade i razvoj lokalne zajednice uopšte.

Od važnijih projekata i akcija realizovano je:

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.