Premijera filma o Rajevskom ipak krajem juna

Izvor: JužneVesti.com, 22.Maj.2017, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera filma o Rajevskom ipak krajem juna

Iako je premijera najavljena za septembar 2016, zbog para još nije završen igrano-dokumentarni film “Voda" koji je prošle godine sniman u Aleksincu, a govori o čuvenom ruskom pukovniku Rajevskom koji je poginuo u selu Donji Adrovac. Reditelj Goran Erčević kaže da su pri kraju sa montažom, pa bi krajem juna film trebalo da “ugleda svetlost dana”.

Snimanje je počelo u aleksinačkom Zavičajnom muzeju, a prve scene zabeležene su krajem juna prošle godine. Tada je obeleženo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 140 godina od kada je Rajevski poginuo u srpsko-turskom ratu u selu kod Aleksinca, kao srpski dobrovoljac. Neke od scena snimljene su u aleksinačkom Zavičajnom muzeju; foto: AAP Aleksinac

Mi smo što se snimanja tiče završili sve, ali u montaži, znate kako ide, muzika, komponovanje i ostalo, malo su veći troškovi bili i to je razlog što smo kasnili sa premijerom - kaže reditelj.

Erčević se nada da će krajem juna film premijerno pogledati Aleksinčani, kao i publika širom Srbije, a najavljuje i učešće na festivalima.

Film “Voda” sniman je i na terenu u okolini Aleksinca, manastiru u Đunisu, Gornjem Adrovcu, Kotoru i okolini Kruševca.

Inače, u Aleksincu je, na mestu na kome je pukovnik Rajevski poginuo, podignuta crkva, poznata pod nazivom Ruska crkva. Vojin Ćetković igra jednu od glavnih uloga u filmu; foto: AAP Aleksinac

Zanimljivo je da film govori o čuvenom ruskom pukovniku Nikolaju Nikolajeviču Rajevskom, koji je Tolstoju bio inspiracija za lik grofa Vronskog, u poznatom romanu “Ana Karenjina”.

Glavne uloge u filmu pripale su Vojinu Ćetkoviću, Branislavu Trifunoviću, Dejanu Tončiću i Tomi Trifunoviću, a neke od uloga poverene su i glumcima Aleksinačkog amaterskog pozorišta.

Podsetimo, na početku snimanja najavljeno je da će film premijerno biti prikazan u Centru za kulturu i umetnost u Aleksincu još septembra prošle godine, povodom obeležavanja godišnjice Boja na Gornjem Adrovcu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.