Izložba slika Predraga Milosavljevića

Izvor: juGmedia, 26.Maj.2015, 05:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba slika Predraga Milosavljevića

NIŠ – U Galeriji Niškog kulturnog centra večeras će u 19 časova biti otvorena izložba slika Predraga Milosavljevića.

Predrag Milosavljević rođen je u Nišu 1991. godine. Srednju ekonomsku školu pohađao je u Sokobanji, a potom je upisao Fakultet umetnosti u Nišu, u klasi profesorke KatarineĐorđević.

Ovo mu je prva samostalna izložba, a grupno je izlagao u Beogradu, Nišu, Aleksincu i Bugarskoj. >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<

Izložbu će otvoriti profesor Katarina Đorđević, profesor na Fakultetu umetnosti u Nišu.

„Pejzaži, uokvireni kao pogled koji se pruža kroz prozore Predragovih starih kuća, pozivaju na imaginarna putovanja u predele znane i neznane.Predrag Milosavljević portrete starih kuća i predela koji nestaju beleži kao svedočanstvo o nasleđu i tradiciji. Njegov dalji razvoj u preispitivanju motiva kao sredstva za prenošenje poruke i formiranje stavova u umetnosti zavređuju pažnju likovne publike, navela je u recenziji profesorka Đorđević.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izložba mladih umetnika u rezidenciji ambasade Švajcarske

Izvor: Blic, 26.Maj.2015

Otvaranje izložbe dvojice talentonanih mladih vizuelnih umetnika Dragana Bibina i Borisa Lukća, biće održano 29. maja u 19 časova u rezidenciji ambasade Švajcarske na Senjaku...Kustos je švajcarski pisac i publicista David Laufer, koji ovom izložbom želi da skrene pažnju javnosti na izuzetan...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.