Deca iz Kosovske Kamenice u poseti Aleksincu

Izvor: Aleksinac.net, 21.Apr.2015, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca iz Kosovske Kamenice u poseti Aleksincu

Osnovci iz Kosovske Kamenice, njih pedesetoro, tokom vikenda i krajem prošle nedelje boravili su u Aleksincu i upoznali se sa kulturno-istorijskim nasleđem naše opštine.

Oni su obišli ovdašnje srednjovekovne svetinje, znamenita istorijska mesta , a u čast njihove posete Gradsko pozorište „Teatar 91“ iz Aleksinca odigralo je predstavu „Carev zatočnik“.

Predsednik Opštine Kosovska Kamenca Miloš Filić za Radio Aleksinac ističe da >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << je deci sa Kosmeta svaka pomoć dobrodošla, posebno računarska oprema i sportski rekviziti. On je uveren da će Vlada Srbije, kao i brojni lokalni privrednici, pomoći da i deca na Kosovu imaju detinjstvo poput njihovih vršnjaka u Srbiji.

- Što  se tiče pomoći, naročito u prosvetnom sistemu, pomoći nikad dosta. Nama bi značila pomoć u vidu računara, ili opremanje kabineta u kojima bi deca mogla da izvode praktičnu nastavu. Nadam se da će država Srbija, kao i do sada, pomoći da opremimo te kabinete, ali i da deca dobiju rekvizite za fizičko i sve ono što je potrebno da bismo imali bolju i kvalitetniju nastavu. Nama je svaka pomoć dobrodošla, pogotovu pomoć od privrednika iz Aleksinca – poručuje Filić.
Pogledaj vesti o: Aleksinac,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.