Uskoro novi tarifni sistem za BusPlus

Izvor: Press, 19.Dec.2014, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro novi tarifni sistem za BusPlus

Budžet grada Beograda nema problema sa likvidnošću, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić i objasnio da je odluka o odlaganju otplate preostalog duga od kredita za Most na Adi - preventivna.
On je gostujući na B92 najavio i novi tarfini sistem za BusPlus.

"Mi smo ove godine uspeli da imamo prihode koji su potpuno identični onome što smo planirali, i u tom smislu naš budžet >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je realan, a s obzirom da je sledeća godina, godina u kojoj moramo da otplatimo 83 miliona evra kredita i kamata, ovo što smo dogovorili je preventivno da bismo imali mogućnost da eventualno uložimo novac u neke druge projekte", rekao je Vesić.

On je istakao da to ne znači da će ta mogućnost biti iskoriscćena.

Najavljujući novi tarifni sistem za naplatu karata u GSP koji bi mogao da bude poznat javnosti sledeće nedelje, Vesić je rekao da bi neke karte mogle biti i jeftinije i istakao da će građanima biti omogućeno racionalnije korišćenje prevoza.

"Izaći ćemo sa lepezom novih karata. Mnoge će biti jefitnije, ali ne mogu da vam kažem tačno, jer se u ovom trenutku o tome raspravlja. Želimo građanima da omogućimo da za iste pare mogu bolje i racionalnije da koriste prevoz, i da manje plate", rekao je on.

Vesić je rekao da će protiv građana koji se nađu u autobusima, a nemaju kartu, i dalje biti preduzimane mere bez obzira na zahtev ombudsmana za ocenu ustavnosti odredbi na osnovu kojih se neplaćanje karte tretira kao prekršaj, a građani ulaze u evidenciju prekršajnih sudova.

"Ko nema kartu, krši komunalni red. Zahtev za ocenu ustavnosti nije presuda i to što je neko podneo zahtev, makar to bio ombudsman, koji je važna institucija, to ne znači da je nešto neustavno. Odluku donosi Ustavni sud", rekao je Vesić.

On je dodao da će doček Nove godine na gradskim trgovima koštati oko osam miliona dinara iz budžeta.

"Moram da kažem da je turizam najbrže rastuća privredna grana u Beogradu. Ulažemo mnogo u razne manifestacije, a doček Nove godine je najvažniji. Očekujemo 100.000 ljudi", rekao je gradski menadžer.

On je odbacio navode iz teksta CINS-a u kome se ukazuje na to da je prošlogodišnja proslava koštala više nego što je javnosti predočeno.

"Nije baš tako, oni su malo mešali babe i žabe, iako ja poštujem posao kojim se oni bave. Troškovi su bili onoliki koliko je gradonačelnik objavio", rekao je Vesić.
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Vesić: Uskoro novi tarifni sistem za BusPlus

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Dec.2014

Budžet grada Beograda nema problema sa likvidnošću, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić i objasnio da je odluka o odlaganju otplate preostalog duga od kredita za Most na Adi - preventivna...On je gostujući na B92 najavio i novi tarfini sistem za BusPlus..."Mi smo ove godine uspeli da...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.