Izvor: N1 televizija, 28.Jun.2017, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ujedinjuje li bulevar opoziciju u Beogradu?

Za samo jedan dan, pošto je konkurs otvoren, Beograđani su izneli 32 predloga za ime nedavno otvorenog bulevara koji spaja Tošin bunar s Mostom na Adi. Među prvima je predlog da bulevar ponese ime po Nenadu Bogdanoviću, nekadašnjem gradonačelniku Beograda.

: N1

Predlog su podneli članovi DS-a i SDS-a Balša Božović i Aleksandar Ivanović, a među učesnicima u peticiji našla su se brojna imena iz opozicije. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Znači li to i njihovo ujedinjenje pred beogradske izbore?

Na istom mestu za istu ideju potpisi opozicionih političara Dragana Šutanovca, Saše Jankovića, Borisa Tadića, Vuka Jeremića i bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa. To je peticija da ovaj bulevar ponese ime Nenada Bogdanovića - prvog čoveka prestonice od 2004 do 2007. koji je započeo projekat Mosta na Adi s pristupnim saobraćajnicama.

Da li bi političari koji su peticiju potpisali, mogli na sličan način da se ujedine i pred beogradske izbore početkom 2018?

Jeremić kaže da bi taj spisak mogao biti i mnogo veći samo postoji jedan uslov: „Sa apsolutno svima sam spreman da razgovaram koji se obavežu da nakon izbora u gradu neće stupati u koaliciju sa režimom“.

U DS-u i SDS-u kažu da je nemoguće ujediniti celu opoziciju, ali jesu za ujedinjenje jednog njenog dela:

„Mislim da je ideja da se sada počnu razgovori oko onih političkih lidera koji zastupaju zajedničke vrednosti, gde je evropeizacija i modernizacija Srbija i istovremeno da nastavimo koncept izgradnje grada koju je započeo Nenad Bogdanović sa svojim timom“.

Predsednik DS-a Dragan Šutanovac smatra da bi bile bolje dve kolone: „Moje duboko ubeđenje je da na te gradske izbore opozicija treba da izađe u dve kolone. U dve kolone koja bi bila jedna centra levo i u druga koja bi bila umerena desnica“.

Upravo, o eventualnom ujedinjenju opozicije Janković kaže da ovih dana razgovara sa ostalim članovima Pokreta Slobodnih Građana, ali i sa drugim predstavnicima opozicije:

„Ja razgovaram sa svima koji dele i evropske, ali i naše vrednosti Republike Srbije. Sa svakim ko nije ogrezao u političkoj, klasičnoj korupciji ili kriminalu, mi moramo da uradimo ono što je najbolje ne za nas pojedinačno, ne za stranku ili Pokret već za građane Beograda i Srbije i upravo to ćemo uraditi“.

Na pitanje, da li potpisivanja peticije zajedno sa opozicionim političarima, može da dovede njenog ujedinjenja pred beogradske izbore, nekadašnji gradonačelnik Dragan Đilas kaže:

„Odluku o tome da li ću učestvovati na izborima u Beogradu još nisam doneo. Zaista ne vidim kako ste na osnovu peticije mogli da napravite paralelu o ujedinjenju opozicije“.

Đilas dodaje i da želi da veruje da će svi koji su u prestonici živeli kada je njen razvoj predvodio Bogdanović potpisati peticiju. Ipak, nije je potpisao predsednik opštine Novi Beograd zato što, Šapić kaže, gradska vlast ne uvažava ničiju peticiju ili mišljenje, a što se tiče izbora - princip mu je - pre izbora ni sa kim, posle izbora, može sa svima:

„Moja lista će biti samostalna apsolutno. Ne razumem potenciranje na tim ujedinjenima, zato što svako treba da izađe sa jasnom politikom grada Beograda“, kaže Šapić.

Da li će politika gradske vlasti biti da Bulevar bude nazvan po Nenadu Bogdanoviću, nekadašnji njegov bliski saradnik, sada gradski menadžer Goran Vesić nije dao jasan odgovor: „Pričaćemo sa porodicom. Ne bih se vezivao da mora da bude baš ovaj bulevar iz prostog razloga što možda možemo da nađemo drugo rešenje“.

Možda se drugo rešenje krije u predlogu koji stiže takođe iz jedne opozicione stranke. Naime, radikali pozivaju da se nazove Bulevar Heroja sa Košara. A možda bude izabran i neki od predloga građana, kao što su: Bulevar Vasilija Ostroškog, Mileve Ajnštajn ili Bežanijskog koridora.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Hoće li se opozicija u Beogradu ujediniti na izborima

Izvor: N1 televizija, 28.Jun.2017

Za samo jedan dan, pošto je konkurs otvoren, Beograđani su izneli 32 predloga za ime nedavno otvorenog bulevara koji spaja Tošin bunar s Mostom na Adi. Među prvima je predlog da bulevar ponese ime po Nenadu Bogdanoviću, nekadašnjem gradonačelniku Beograda...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.