Tošin bunar do Mosta na Adi uskoro s 3 trake/FOTO

Izvor: B92, 05.Feb.2016, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tošin bunar do Mosta na Adi uskoro s 3 trake/FOTO

Beograd -- Radovi na proširenju dela Tošinog bunara biće gotovi do kraja aprila, rečeno je iz Gradske uprave.

Tošin bunar je veoma važna saobraćajnica, koja spaja Bežanijsku kosu sa Zemunom, auto-putem i ostatkom grada, a ta saobraćajna deonica se proširuje nakon 25 godina od kako je napravljen projekat, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali nakon obilaska radova.

"Projekat je urađen još 1991. godine, ali 25 godina nisu rešeni imovinsko-pravni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << problemi, niti je projekat unapređen kako bi radovi mogli da počnu. Mi smo to uspeli da uradimo i do kraja aprila radovi će biti završeni čime će se povećati efikasnost i brzina saobraćaja u ovom delu grada", rekao je Mali.

Kako je dodao, Tošin bunar će imati tri trake u oba smera, nove drvorede i javnu rasvetu.

Mali je najavio da će danas biti održana sednica Nadzornog odbora Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda na kojoj će biti doneta odluka o izvođaču radova za nastavak radova i konačan završetak pristupnih saobraćajnica od Mosta na Adi do Tošnog bunara.

Nastavak radova se, prema njegovim rečima, očekuje u narednih mesec i po dana, odnosno odmah po potpisivanju ugovora sa izabranim izvođačem.

"Kada za godinu i po dana završimo radove, imaćemo potpuno funkcionalan Most na Adi i proširen deo Toššinog bunara, a samim tim i znatno efikasniji saobraćaj", rekao je Mali.

On je podsetio da je u budžetu Direkcije za građevinsko zemljište obezbeđeno je 11,3 milijarde dinara za vodovod, kanalizaciju, asfaltiranje... radi unapređenja kvaliteta života stanovnika prestonice.

Obilasku su prisustvovao glavni urbanista Milutin Folic i zamenik direktora Direkcije za građevinsko zemljiššte i izgradnju Beograda Petar Čekic.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.