Sutra u Beogradu Supernatural festival

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2015, 05:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra u Beogradu Supernatural festival

Deveti Supernatural festival biće održan u nedelju 26. aprila u Supernatural parku na Adi Huji u Beogradu, sa početkom u 12h. Ovaj ekološki događaj okuplja više hiljada ljudi i neguje koncept dnevnog festivala, a posetioci će imati priliku da se druže, steknu nova znanja iz ekologije i zaštite životne sredine, uživaju u prirodi i bogatom dečijem i muzičkom programu.

Supernatural festival će tačno u podne tradicionalno otvoriti dečiji hor Čarolija, a nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njih po prvi put nastupiće mladi bend Pakleni Ribnikari, kao i hor Dečijeg kulturnog centra Beograd. Od 14 časova u nastavku muzičkog programa nastupaće sastavi Ničim izazvan, Artan Lili, Zemlja gruva i Braća Burazeri.

Za sve vreme trajanja festivala, posetioci će moći da se upoznaju sa vodećim ekološkim organizacijama, projektima i ljudima Srbije kroz program Green Community ; na Zelenoj pijaci uz podršku JKP Gradske pijace, promovisaće se zdrava ishrana kroz prezentaciju autentičnih i organskih proizvoda Srbije, dok će u Plasteniku prvi put biti predstavljen Supernatural rasadnik i postavljena izložba cveća i začinskog i lekovitog bilja.

Edukacija predstavlja jedan od osnovnih segmenata Supernatural festivala, a ove godine posetiocima će u Zelenoj učionici biti promovisane CSR inovacije i koncept sociijalnog preduzetništva Supernaturala . Biće postavljena izložba Supernatural park- od deponije do parka, kao svedočanstvo transformisanja nekada divlje deponije građevinskog materijala u novu zelenu oazu Beograda - Supernatural Park.

U okviru dečijeg programa, pored igre na dečjem igralištu, biće organizovana i „Telenor potraga za blagom“, kao i ekološke kreativne radionice u saradanji sa Minicity igraonicom i nevladinim organizacijama WWF i Green Link . Takođe, posetioci će se upoznati sa aplikacijom Plavo zelena mapa Srbije, i pogledati izložbu Plavo zeleni svet Srbije.

U Kreativnom kontejneru biće postavljena Converse izložba i organiozovana radionica u kojoj će posetioci moći da ulepšaju svoje omiljene starke.

U reciklažnoj teretani moći će da vežbaju i istovremeno recikliraju limenke. Takođe, posetioci će moći da prošetaju prvim Telenor lavirint-parkom u Srbiji, rekeriraju se u Coca-Cola aktivnoj zoni ili oprobaju u odbojci na pesku.

Redovna cena ulaznice na dan održavanja Supernatural festivala iznosi 600 dinara, dok je program do 14 časova kao i svake godine, besplatan.

Mesto održavanja festivala, Supernatural park, nastao je na nekadašnjoj divljoj deponiji šuta, koju je Supernatural u saradnji sa Sekretarijatom za zaštitu životne sredine, Opštinom Palilula, podrškom ostalih relevantnih institucija i partnera iz biznisa transformisao u centar za promociju životne sredine, edukaciju i kulturu. Projekat je Evropska asocijacija za informisanje o lokalnom razvoju i zaštitu životne sredine za Evropsku Uniju ( AEIDL, www.aeidl.e u) izabrala je kao jedan od 25 najuspešnijih u Evropi.

Realizaciju projekta finansijski je podržala ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu.
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.