Pravoslavni sportski skup za vikend na Adi Ciganliji

Izvor: Press, 29.Maj.2015, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravoslavni sportski skup za vikend na Adi Ciganliji

Drugo Sportsko Sabranje Svete Srbije, koje organizuje Pravoslavno sportsko društvo "Sveta Srbija", biće održano predstojećeg vikenda na beogradskoj Adi Ciganliji, uz bogat sportski i kulturno-umetnički program, najavili su organizatori.
Foto:Tanjug
Manifestacija će početi danas besplatnom projekcijom filma "Bićemo prvaci sveta" u bioskupi >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << na otvorenom na Adi Ciganliji, posle čega će biti organizovano druženje sa glumcima, a potom i humanitarni koncert Ivane Jordan i Željka Vasića. 
U nedelju će biti organizovane sportske stanice, izvedeni skokovi sa padobranom, kao i pokazna vežba specijalnih jedinica vojske i policije.
Centralni događaj je košarkaška utakmica u nedelju u 15 sati između ekipa filma "Bićemo prvaci sveta" i "Svete Srbije", a kako je rekao predsednik Pravoslavnog sportskog društva "Sveta Srbija" Dejan Tomašević na konferenciji za novinare, gradonačelnik Beograda Siniša Mali obećao je učešće. 
Tomašević je rekao da će specijalni gost u subotu uveče biti jedan od junaka filma "Bićemo prvaci sveta" i jedan od najznačajnih ljudi u istoriji srpske košarke Ranko Žeravica, a u nedelju na revijalnoj utakmici učestovaće proslavljeni nekadašnji košarkaši među kojima i  Predrag Danilović, Predrag Drobnjak, Žarko Paspalj, Igor Rakočević, Dušan Kecman...
Tomašević je najavio da će među učesnicima manifestacije biti i oko 100 dece sa Kosova i Metohije, koja dolaze u Beograd u organizaciji Kancelarije za Kosovo i Metohiju. 
Kako je naveo, učestvovaće i deca Specijalne olimpijade koja planiraju odlazak na tu manifestaciju u Los Anđeles 24. jula, a tokom manifestacije Sportsko Sabranje Svete Srbije biće postavljene kutije za donacije namenjene za kupovinu avionskih karata za njihov odlazak u SAD. 
Direktor Specijalne olimpijade Aleksandra Stanojevića rekao je da je Specijalna olimpijada za decu sa intelektualnim teškoćama najveći sportski događaj na svetu, da naša ekipa ima 109 članova, a da su do sada obezbeđena sredstva za kupovinu 56 karata.
Gradski sekretar za sport  Slavko Gak rekao je da je Sportsko Sabranje Svete Srbije manifestacija od izuzetnog značaja i da će se nastojati da uđe u redovan program finansiranja koje obezbeđuje Grad Beograd. 
Navodeći da je prošlogodišnja manifestacija okupila oko 20.000 učesnika, Gak kaže da je ona način da se promovišu prave vrednosti u društvu ukazujući da se sve manje dece bavi sportom. 
"Kaže se da jedan uložen evro u sport znači tri evra manje zdravstvu. Moramo da edukujemo decu i vratimo ih sportu", rekao je Gak. 
Za sve posetioce manifestacije, koja će biti prenošena na televiziji Studio B, biće besplatan parking kod Ade Ciganlije, a biće organizovano i dobrovoljno davanje krvi.
Pravoslavno sportsko društvo "Sveta Srbija" osnovano je pre dve i po godine uz blagoslov patrijarha Irineja, kako bi se deci ponudilo besplatno bavljenje sportom. 

Nastavak na Press...






Povezane vesti

U nedelju na parkiralištu „Ada Ciganlija" besplatno parkiranje

Izvor: Studio B, 29.Maj.2015

Zbog održavanja Drugog „Sportskog Sabranja Svete Srbije", koje organizuje Pravoslavno sportsko društvo „Sveta Srbija" u nedelju, 31. maja, JKP „Parking servis" omogućiće besplatno parkiranje za sve posetioce Ade Ciganlije...Da bi se izbegle saobraćajne gužve na ulazu u parkiralište „Ada...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.