Evro kup na pesku na Adi: Ko igra za Srbiju?

Izvor: B92, 28.Apr.2016, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evro kup na pesku na Adi: Ko igra za Srbiju?

Beograd i Srbija biće u prilici da u ovoj godini, posle prvenstva Evrope u vaterpolu i futsalu, predstave novi spektakl.

Evropski kup u fudbalu na pesku održaće se od 24. do 26. juna na Adi ciganliji na montažnom stadionu kapaciteta 2.469 mesta.

Reprezentacija Srbije još nije formirana, a za sada su selektoru Dejanu Kneževiću nastup potvrdili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kapiten državnog tima u futsalu Marko Perić i bivši fudbaleri Crvene zvezde Dejan Milovanović i Nikola Mijailović.

Direktor preduzeća "Beach Soccer d.o.o" Aleksandar Radošević zadovoljan je zbog organizacije turnira.

"Ovaj turnir biće nov, ne samo u Srbiji, već i regionu. Ideje tinjaju 16 godina i turnira na Lidu, dok smo prošle godine u Bakuu uspostavili saradnju sa BSW. Oni su došli u Beograd i videli kakav kapacitet imamo na Adi ciganliji, pa potom potpisali ugovor na pet godina", rekao je Radošević na konferenciji za medije u hotelu Kraun plaza.

Promoteri turnira biće nekadašnji fudbalski reprezentativci Srbije Marko Pantelić i Mateja Kežman.

"Za mene je bič soker puno sunca, poteza, majstora i uživanja. Postoji i sportski duh i pravo uživanje za one koji vole majstorije. Mi sa velikog fudbala smo voleli da igramo futsal i bič soker, u kojem nema taktike, igra se na gol više", poručio je Pantelić, sa kojim se složio i Kežman.

"Pokušaćemo svi zajedno da popularizujemo ovaj sport. Traži se dosta atrakcije i lepih poteza. Intresantna je ideja i svi smo tu da pomognemo jer je šteta da Srbija kao fudbalska nacija nema bič soker", zaključio je Kežman.

Ovaj projekat podržali su Ministarstvo omladine i sporta, Grad Beograd, Fudbalski savez Srbije i Svetska asocijacija za fudbal na pesku.

Pored Srbije, na Evropskom prvenstvu učestvovaće Portugalija, Rusija, Italija, Švajcarska, Španija, Ukrajina i Francuska, dok je ulaz na sve utakmice besplatan.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Beograd domaćin EP u fudbalu na pesku

Izvor: RTS, 28.Apr.2016

Beograd i Srbija biće u prilici da u ovoj godini, posle prvenstva Evrope u vaterpolu i futsalu, predstave novi spektakl, pošto će biti domaćini kontinentalnog šampionata u fudbalu na pesku. . Prvenstvo Evrope održaće...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.