AKCIJA SUDA I POLICIJE POSLE TRAGEDIJE NA ADI HUJI: Potera za 250 vozača ubica

Izvor: Kurir, 28.Nov.2014, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AKCIJA SUDA I POLICIJE POSLE TRAGEDIJE NA ADI HUJI: Potera za 250 vozača ubica

BEOGRAD - Prekršajni sud i saobraćajna policija napravili su spisak od 250 vozača koji imaju prekršaje za bezobraznu vožnju, a koji se poput Dušana Jovanovića ne odazivaju na pozive suda.

Opsežna akcija saobraćajne policije, kojoj su se priključile redovne patrole MUP usmerena je na vozače, koji u dosijeu imaju više od pet prekršajnih prijava, a istovremeno bojkotuju sudske pozive. Na spisku su vozači koji su dobili prijave za nasilničku vožnju, vožnju u pijanom stanju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << velika prekoračenja brzine, kao i za vožnju bez dozvole. protiv njih je prekršajni sud pokrenuo postupak, ali je zbog neodazivanja vozača izdata naredba za privođenje u sud.

Milan Marinović predsednik Prekršajnog suda kaže da se odlučno krenulo sa akcijom nakon očiglednog propusta celokupnog sistema u slučaju Dušana Jovanovića, vozača okrivljenog za smrt troje mladih ljudi kod Ade Huje. On je u svom dosijeu ima 25 prekršajnih prijava, ali se nikada nije odazivao na sudski poziv.

- Saobraćajnoj policiji ali i ostalim jedinicama dostavljeni su spiskovi s naredbama za privođenje vozača, koji imaju više od pet prijava. Ti vozači su opasni za okolinu i oni moraju da odgovaraju za prekršaje i nikako ne smeju da misle da će proći nekažnjeno. Znači neće biti privedeni svi koji imaju više od pet prekršaja, već samo oni koji bojkotuju sud. Oni se kriju od poziva, a voze pijani, bez dozvole ili nasilno. Njih hoćemo da sklonimo sa ulice, da im oduzimamo dozvole ili stavljamo zabrane, ističe Marinović.

Za prva dva dana akcije, dežurni prekršajnim sudijama privedeno je četvoro vozača.

- jedan od privedenih ima više od 30 prekršajnih prijava. Drugi vozač je odmah kažnjen, tj doneta je presuda po kratkom postupku. Osim što saobraćajna policija proverava vozače, patrole na opštinama idu po adresama i traže one do kojih mi ne možemopozivom da dođemo, dodaje predsednik Prekršajnog suda.

( Blic)

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Potraga za bezobzirnim vozačima koji izbegavaju suđenja

Izvor: B92, 28.Nov.2014

Prekršajni sud i saobraćajna policija napravili su spisak od 250 vozača koji imaju prekršaje za bezobzirnu vožnju, a koji se ne odazivaju na pozive suda. Na spisku su vozači koji su dobili prijave za nasilničku vožnju, vožnju u pijanom stanju sa više od 1,5 promila alkohola u krvi, prekoračenja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.