Željkovom sinu opraštaju bekstvo?

Izvor: Vesti-online.com, 01.Feb.2015, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Željkovom sinu opraštaju bekstvo?

Slučaj smrti Andree Bojanić (17), koju je 18. jula 2013. godine na pešačkom prelazu pregazio Aleksandar Mitrović (21), sin vlasnika Pinka Željka Mitrovića, poprimio je potpuno novi tok. Naime, prema pisanju medija, tužilaštvo iz Beograda odlučilo je da mlađeg Mitrovića ne goni za to što nije pružio pomoć pregaženoj devojci i pobegao sa mesta nesreće, što je obrazloženo veštačenjem koje je utvrdilo da je Bojanićeva bila mrtva na licu mesta.

Bojanićeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je stradala dok je prelazila pešački prelaz u Ustaničkoj ulici, kada je na nju naleteo džip BMW x5 kojim je upravljao Mitrović. On je nastavio put i pobegao, ali se nekoliko sati kasnije pojavio u policiji sa ocem Željkom Mitrovićem, posle čega mu je određen pritvor u kom je proveo dva meseca i 20 dana. Prema navodima medija, slučaj je iz Višeg prebačen u Osnovno tužilaštvo i goni se za lakše krivično delo od prethodnog.

Savo Bojanić, otac nesretne devojke kaže da ga je iznenadilo kada je iz medija čuo šta se dešava.

- Hoću da kažem istinu, šta se sve tu dešavalo. Ispričaću vam sve i neka javnost sazna šta se dogodilo - kaže on, dodajući da će za "Vesti" sve objasniti.

Tokom suđenja sudski veštaci su ustanovili da je Mitrović vozio džip brzinom manjom od 70 kilometara na sat. Snimci okolnih video kamera pokazali su da je Bojanićeva prelazila ulicu na crvenom svetlu za pešake, a nalaz krvi Mitrovića pokazao je da nije koristio ni alkohol ni droge.

Bivši sudija i sada advokat Božo Prelević kaže da je po njemu u pitanju odstupanje od sudske prakse.

- Ja mislim da je promena u slučaju u skladu sa nečijim zaslugama - kaže Prelević komentarišući ovaj slučaj.

On dodaje da postoje razne sudije i tužioci, a da će sudije voditi proces prema onome za šta tužilac tereti optuženog.

- Ako je krivično delo tužilac prekvalifikovao, za mene je to pitanje upravo za tužilaštvo. Sudija ne može nikog da osudi za ono za šta nije optužen. Meni se svakako čini da način na koji se vodi slučaj nije u skladu sa dosadašnjom sudskom praksom - objašnjava Prelević.

On dodaje i da postoje mogućnosti kontrole celog slučaja, što je vrlo neizvesno, ali dodaje i da Mitrović svakako ne treba da bude osuđen zato što je sin Željka Mitrovića, ali da mora da se slučaj tretira po jednakom pristupu kao i drugi predmeti.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.