Suđenje sinu Željka Mitrovića: Andrea sama kriva što je pregažena!?

Izvor: Vesti-online.com, 07.Feb.2016, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje sinu Željka Mitrovića: Andrea sama kriva što je pregažena!?

Trojica branilaca Aleksandra Mitrovića (23), sina vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića, izjavila su u uvodnom izlaganju da će tokom suđenja dokazati da on nije kriv za izazivanje saobraćajne nesreće u Ustaničkoj ulici u Beogradu u kojoj je 18. jula 2013. stradala Andrea Bojanić (17). Oni su naveli da je tinejdžerka sama kriva jer je pretrčavala ulicu.

- Dokazaćemo da brzina kojom se kretao nije uzrok nesreće, već nepropisno ponašanje pešakinje, koja se >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kretala dok je na semaforu bilo crveno svetlo za pešake, a zeleno za njega - rekao je Mitrovićev branilac Miroslav Marinković.

Isti advokat je naveo i da ne postoji ni drugo krivično delo, nepružanje pomoći povređenom, jer je pregažena devojčica bila mrtva na mestu! Mitrović je posle nesreće pobegao, a policiji se predao nekoliko sati kasnije.

- Nastradala je imala takve povrede od kojih je smrt bila trenutna. Nije joj bilo moguće ukazati pomoć - rekao je Marinković na sudu, pokušavajući da objasni da to što je Mitrović pobegao nema značaja za postupak, navode mediji.

Drugi branilac, advokat Borivoje Pajović, protestovao je zbog velikog interesovanja javnosti za "jednu običnu saobraćajku, kakvih ima na hiljade".

- Ovaj predmet podignut je na nivo ekskluzivosti i terorizma. Napravljen je presedan torture nad okrivljenim. Ovde se verovatno ne sudi Aleksandru Mitroviću, već ko zna kome. Apsurdna je tvrdnja tužilaštva da je brzina faktor udesa jer je jasno da je postupanje devojke dovelo do nesreće - rekao je Pajović.

Tužilaštvo je odbacilo tvrdnje odbrane da brzina, kao i to što je Mitrović pobegao, nisu važni za postupak, navodeći da još nije utvrđeno koje je boje bilo svetlo na semaforu u trenutku kada je nesrećna Andrea zakoračila na pešački prelaz.

- Kada se okrivljeni odvezao sa mesta nesreće, nije mogao da zna da li je devojka živa ili ne - objasnila je tužilac.

* Mitrovićev sin prošao na zeleno svetlo u trenutku udesa

* Aleksandar Mitrović vozio sestrin BMW, Željko nije hteo da mu kupi auto

* Željkovom sinu opraštaju bekstvo?
Pogledaj vesti o: Željko Mitrović

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.