Mitrović i dalje duguje državi 93 miliona

Izvor: Blic, 27.Feb.2015, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitrović i dalje duguje državi 93 miliona

Vlasnik Televizije „Pink“ Željko Mitrović nalazi se i na najnovijoj listi najvećih poreskih dužnika u Srbiji.

Mitrović je početkom februara, nakon prodaje fabrike žvaka „Stars“, platio dug od oko 500 miliona dinara i tom prilikom saopštio da je „isplatio celokupan poreski dug i upisao se u red onih koji će ubuduće na vreme izmirivati poreske i ostale obaveze prema državi“. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Ipak, prema podacima koje je Poreska uprava juče objavila na svom sajtu, Mitrovićeva firma „Pink internacional“ je 17. februara 2015. godine za porez dugovala nešto više od 93 miliona dinara.

Beko više ne duguje

Među dužnicima više nema „Luke Beograd“ Milana Beka, koja je po ranijim podacima poreznika dugovala 958 miliona dinara. U toj kompaniji nisu želeli da komentarišu činjenicu da se više ne nalaze na „privrednom stubu srama“.

Inače, po jučerašnjim podacima Poreske uprave, uz već tradicionalno najvećeg poreskog dužnika među privrednicima Miroslava Bogićevića, dug značajno raste i „Monusu“ Predraga Rankovića Peconija, koji sada duguje 1,5 milijardi dinara. S „Monusom“ je potpisan ugovor o reprogramu.

I „Mera investu“ Marka Miškovića, čiji su računi blokirani, dug raste. Na listi dužnika je i Vuk Hamović, srpski predstavnik na „Forbsovoj listi“ najbogatijih, čiji EFT duguje oko 100 miliona dinara.

Prošlogodišnja „epidemija“ proglašavanja unapred pripremljenog plana reorganizacije (UPPR) u brojnim firmama koje duguju državi za porez ove godine im se i isplatila. Zaštićeni su od blokada, kao i od prinudne naplate.

Kako saznajemo, Poreska uprava trenutno preispituje ovaj vid zaobilaženja plaćanja poreza, jer se sumnja da je „beg“ u predstečaj i smišljen kao način da se odlože obaveze prema državi.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mitrović duguje još 93 miliona

Izvor: OkRadio.rs, 28.Feb.2015, 18:15

Vlasnik Televizije „Pink“ Željko Mitrović nalazi se i na najnovijoj listi najvećih poreskih dužnika u Srbiji i prema podacima poreske uprave duguje još 93 miliona dinara. Mitrović je početkom februara, nakon prodaje fabrike žvaka „Stars“, platio dug od oko 500 miliona dinara i tom prilikom...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.