CINS: Željko Mitrović ne demantuje

Izvor: Danas, 30.Maj.2016, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CINS: Željko Mitrović ne demantuje

U reakciji na tekst Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), objavljen u dnevnom listu Danas pod nazivom "Država pomogla televiziju Pink sa 3,9 miliona evra", vlasnik preduzeća Pink International Company, Željko Mitrović, ni u jednom delu ne demantuje činjenice navedene u tekstu, niti daje odgovore na postavljena pitanja.

Gospodin Mitrović tako ne objašnjava kako je dobio kredit i garanciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << od državne Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza (AOFI) iako podaci ukazuju na to da je on u tom trenutku bio poreski dužnik. Između ostalog, ostaje nejasno i kakva je priroda posla za koju je Pink International Company dobio pomoć od AOFI-ja. Takođe, gospodin Mitrović se javnosti obraća nakon objavljenog teksta, iako smo od njega tražili zvaničan intervju pre skoro dve nedelje.

Na razgovor nisu pristali ni iz AOFI-ja, niti su odgovorili na pitanja novinara CINS-a. CINS je još u decembru prošle godine zatražio svu dokumentaciju koja se odnosi na ugovore sa Pinkom i podatke o drugim klijentima AOFI-ja, ali ova agencija odbija da dostavi informacije. Poverenik za informacije od javnog značaja zbog toga ih je u dva navrata kaznio sa ukupno 200 hiljada dinara.

Poziv gospodinu Mitroviću da pristane na razgovor za CINS i odgovori na sva pitanja u vezi sa pomoći koju je dobio od državne agencije i dalje je otvoren.

Dino Jahić, glavni i odgovorni urednik CINS-a

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

CINS: Mitrović je imao priliku za razgovor, poziv otvoren

Izvor: N1 televizija, 31.Maj.2016, 00:28

U reakciji na tekst Centra za istraživačko novinarstvo Srbije, objavljenom u dnevnom listu Danas pod nazivom "Država pomogla televiziju Pink sa 3,9 miliona evra”, vlasnik preduzeća Pink International Company, Željko Mitrović, ni u jednom delu ne demantuje činjenice navedene u tekstu, niti daje...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.