ZATVOR IZ PAKLA 17 robijaša štrajkovalo glađu, pa umrlo od trovanja

Izvor: Blic, 27.Nov.2014, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZATVOR IZ PAKLA 17 robijaša štrajkovalo glađu, pa umrlo od trovanja

Najmanje 17 zatvorenika u Venecueli, koji su protestovali štrajkom glađu zbog uslova u zatvoru, umrlo je u sredu usled trovanja, potvrdjuju policijski izvori.

Zatvorenici u kaznenom centru David Viloria, poznatom kao “Uribana” zatvor, na teritoriji država Lara, stupili su u štrajk glađu u utorak kako su tvrdili zbog nehumanog tretmana i kršenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prava od strane zvaničnika, preneo je neimenovani policijski izvor AFP-u.

On je kazao da su zatvorenici umrli nakon što su im dati prepisani lekovi.

Za sada nije utrvrđeno kako su svi zatvorenici uspeli da uzmu jedan ili više lekova.

Nevladina organizacija koja nadzire stanje u zatvorima saopštila je da je 17 zatvorenika umrlo u zatvoru u državi Lara i jošš četiri pritvorenika u zatvoru u državi Marakaj.

Ministar nadležan za zatvore Iris Varela preko Tvitera ocenila je da se radi o incidentu, I  o nepropisnom korišćenju lekova.

Ona nije želela da potvrdi smrt zatvorenika.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Venecuela: Otrovano 17 zatvorenika

Izvor: B92, 27.Nov.2014

Najmanje 17 zatvorenika u Venecueli, koji su protestovali štrajkom glađu zbog uslova u zatvoru, umrlo je u sredu usled trovanja, potvrđuju policijski izvori...Zatvorenici u kaznenom centru "David Viloria", poznatom kao Uribana zatvor, na teritoriji države Lara, stupili su u štrajk glađu u utorak,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.