Verbić: Ocene će zaključiti neki drugi nastavnici

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Dec.2014, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verbić: Ocene će zaključiti neki drugi nastavnici

Ministar prosvete Srđan Verbić rekao je danas da školska godina neće biti dovedena u pitanje zbog štrajka prosvetnih radnika i naveo da će učenicima, ako ne nastavnici članovi sindikata, ocene na kraju prvog polugodišta zaključiti neki drugi nastavnici.

"Strogo gledajući, nastavnici mogu da se ne pojave na nastavničkom veću i da ne zaključe ocene ali mi to ne možemo da dozvolimo. Čemu nam onda služi škola", rekao je Verbić i istakao da postoji rešenje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ako se đaci "uzimaju kao taoci ove situacije".

Ðaci, će kako kaže, dobiti ocene na kraju prvog polugodišta.

"Nastavnici će dati ocene, mogu da budu i neki drugi nastavnici", rekao je Verbić u emisiji Kažiprst.

Ponovivši da postoji mogućnost bojkota nastavnika u zaključivanju ocena, Verbić ipak ne veruje da imamo takvih ljudi u prosveti.

"Ako ih bude, biće teško, ali ćemo naći rešenje", rekao je on.

Verbić je naveo da se sa štrajkačima može da dogovoriti ako su zahtevi, kako kaže, realni.

Međutim, sindikati, ističe ministar, imaju ili trivijalne ili potpuno nemoguće zahteve.

Realno je, kako kaže, da je potrošeno puno energije na nešto što nam nije trebalo, a trebalo je energiju trošiti na rad na platnim grupama

"Da nastavnici budu u onoj platnoj grupi u kojoj će istog trenutka biti zadovoljni", rekao je Verbić i istakao da Posebnim kolektivnm ugovorom prosvetni radnici ne dobijaju "bog zna šta" već samo dobijaju lideri sindikata, što je, kako je naveo, takođe trivijalno.

Međutim, za ministra prosvete nije moguće da zaposleni u školama budu izuzeti od smanjenja plata, čemu se inače protive i protestuju već pet nedelja.

"Ne moramo mi da poštujemo dogovor sa MMF, ne mora da postoji ova vlada, ali da li je to zaista ono sto želimo", rekao je Verbić i istakao da se mora pametnije ulagati u obrazovanje.

Sindikati prosvete protestovali su danas na beogradskom Trgu Nikole Pašića odakle su poručili da đaci neće dobiti knjižice sa zaključenim ocenama na kraju prvog polugođa.

"Nastavnici, članovi četiri reprezentativna sindikata neće zaključiti ocene đacima na kraju prvog polugodišta jer će bojkotovati sednice odeljenjskih veća", rekao je novinarima predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Dragan Matijević.

Pročitajte još:

Završen protest prosvetnih radnika u Beogradu (FOTO)

Kragujevac: U štrajku 23 od 30 škola

Unija: Štrajk jedini način da ministru privučemo pažnju

Danas potpuna obustava nastave u školama
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Verbić: Ocene će zaključiti neki drugi nastavnici

Izvor: Blic, 22.Dec.2014

Ministar prosvete Srdjan Verbić rekao je danas da školska godina neće biti dovedena u pitanje zbog štrajka prosvetnih radnika i naveo da će učenicima, ako ne nastavnici članovi sindikata, ocene na kraju prvog polugodišta zaključiti neki drugi nastavnici...- Strogo gledajući, nastavnici mogu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.