U Vojvodini osnovan fond za pomoć advokatima

Izvor: Blic, 30.Okt.2014, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Vojvodini osnovan fond za pomoć advokatima

Skupština Advokatske komore Vojvodine (AKV) osnovala je danas Potporni fond koji će finansijski pomagati advokatima koji štrajkuju.

"Skupština AKV jednoglasno osniva Potporni fond sa ciljem pružanja finansijske pomoći advokatima tokom trajanja protesta i ovlašćuje Upravni odbor AKV da preduzme dalje aktivnosti za organizovanje rada Fonda", saopšteno je posle vanredne sednice Skupštine AKV.

Skupština AKV je jednoglasno pružila punu podršku Upravnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odboru, predsedniku i predstavnicima AK Vojvodine u Upravnom odboru AK Srbije u dosadašnjem radu i za dalje sprovođenje odluke Skupštine AK Srbije od 13. septembra o stupanju advokata u štrajk.

Advokati u Srbiji štrajkuju od 17. septembra, zahtevajući izmenu Zakona o javnim beležnicima, da bi se i njima omogućilo da sastavljaju ugovore što im je letos oduzeto i prebačeno notarima, traže smanjenje paušalnog poreza i zahtevaju smenjivanje ministra pravde Srbije Nikole Selakovića.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.