Tokom protesta advokata u Srbiji odloženo više od 100.000 suđenja (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 26.Jan.2015, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tokom protesta advokata u Srbiji odloženo više od 100.000 suđenja (VIDEO)

Nakon četvoromesečne pauze, advokati su se vratili u sudnice. Zbog pauze ih je sačekao i mnogo veći broj predmeta, a protiv onih koji su se oglušili o odluku o štrajku vode se disciplinski postupci.
Četiri i po meseca su sudnice širom Srbije zvrjale prazne. Nakon što je Ministarstvo pravde uvažilo dva od tri od zahteva advokata, dojučerašnji štrajkači su se vratili svojim radnim zadacima.
Predsednica Advokatske komore Niša Brankica Orlović ne krije zadovoljstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << što je većina zahteva usvojena, ali ocenjuje da je sve to moglo i mnogo ranije da se dogovori.
Protiv advokata koji su, uprkos štrajku, radili, vode se disciplinski postupci. Tačan broj štrajkbrejkera se, međutim, još utvrđuje.
Tokom protesta je u Srbiji odloženo je više od 100.000 suđenja, veliki broj saslušanja u policiji i tužilaštvu nije mogao da se održi, kao ni druge procesne radnje, jer advokati nisu želeli da postupaju pred državnim organima.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.