TRAGEDIJA U AGROŽIVU Radnica umrla tokom štrajka za plate

Izvor: Blic, 25.Jul.2014, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAGEDIJA U AGROŽIVU Radnica umrla tokom štrajka za plate

Radnici industrije živinskog mesa Agroživa blokirali su danas kružni tok na ulasku u Žitište zahtevajući isplatu zarada i socijalnog programa.U toku protesta jednoj od bivših radnica te kompanije, koja je došla da podrži bivše kolege, je pozlilo i ona je tokom dana preminula.

Granski sindikat Nezavisnost saopštio je da je radnica Agroživa iz Žitišta M.M. (55), kojoj je pozlilo tokom današnjeg protesta radnika te firme, preminula od moždanog udara.

Radiotelevizija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vojvodine prenela je prethodno da su jutros oko 6.00 sati nezadovoljni radnici kompanije Agroživ blokirali kružni tok na ulasku u Žitište, a u štrajku su od 19. maja zahtevajući isplatu zaostalih zarada i socijalnog programa.

Prema saznanjima RTV-a, radnica M.M. kojoj je jutros tokom protesta pozlilo, preminula je danas oko podneva u zrenjaninskoj bolnici gde je dovezena zbog moždanog udara.

M.M. je, kako je izvestila RTV, upravo ovih dana stekla uslov za penziju, a pored nje u Agroživu su zaposlene i njene dve ćerke.

Granski sindikat Nezavisnost je u saopštenju tvrdi da odgovornost za tešku situaciju više od 1.000 radnika Agroživa snose Ministarstvo privrede i Ministarstvo rudarstva i energetike, jer, kako ocenjuju, "nisu hteli da rešavaju pitanje zaposlenih u Agroživu i odbijali prijem predstavnika zaposlenih".

"Odgovornost snosi Ministarstvo pravde i policija, jer nisu želeli da reaguju na apele zaposlenih koji su ih upozoravali da u Agroživu postoji osnovana sumnja o prisustvu privrednog kriminala, kao i da nije bilo transparentosti svih pravnih i imovinskih promena oko Agroživa", navedeno je u saopštenju tog sindikata.

Granski sindikat Nezavisnost je najavio da će pokrenuti pitanje odgovornosti za sve nadležne u slučaju Agroživ.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.