Štrajkuje glađu u dvorištu škole

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Sep.2014, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajkuje glađu u dvorištu škole

ŽIVINICE - Zehrina Muratović (43), uposlenica Osnovne škole "Bašigovci" kod Živinica, danas je počela štrajk glađu u dvorištu te obrazovne ustanove zbog, kako kaže, diskriminatornog položaja u kojem se nalazi.

"Tražim od menadžmenta škole, konkretno od direktora Ševala Fejzića, da ispoštuju odredbe zakona i da radim punu normu", kaže Muratovićeva.

Ona ističe da od 1999. godine radi na pola >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << norme, a da su odlaskom u penziju jedne njene koleginice stvoreni uslovi da ima punu radnu normu na poslovima higijeničarke u područnoj školi u Donjoj Lukavici.

"Ili ću dobiti punu radnu normu ili će mi uručiti knjižicu, a možda će me odavde odvući i Hitna pomoć", odlučna je Muratovićeva.

Fejzić tvrdi da je iza odluke Muratovićeve njen suprug Hasan Muratović, nastavnik fizike i matematike u toj školi, čija je, kako kaže, životna želja da bude direktor škole. Muratovićevu su juče posjetili službenici MUP-a TK, koji su razgovarali i s Fejzićem.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.