Štrajkuje 90 odsto policajaca

Izvor: Radio 021, 30.Sep.2014, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajkuje 90 odsto policajaca

Nezavisni sindikat policije (NSP) saopštio je danas da u štrajku, koji je počeo 26. septembra, učestvuje 90 odsto radno angažovanih policajaca i da je odziv onih koji se priključuju "iz dana u dan sve veći i veći".

Prema tvrdnjama predsedavajućeg Predsedništva NSP Velimira Lukića, u pojedinim policijskim upravama, u štrajku je 100 odsto radno angažovanih policijskih službenika.

"I dalje smatramo da svi problemi i uzroci nezadovoljstva radnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << MUP mogu da budu rešeni dijalogom sa poslodavcem. Međutim, niko nas do sada nije kontaktirao niti pozvao na pregovore", rekao je Lukić.

Policajci traže produženje Posebnog kolektivnog ugovora do potpisivanja novog, isplatu zaostalih naknada za dolazak i odlazak sa rada, isplatu jubilarnih nagrada, kao i garanciju ministra Nebojše Stefanovića da se na zaposlene neće primenjivati dodatno smanjenje plata.
Pogledaj vesti o: Štrajk,   Štrajk policije

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.