Štrajk zbog izbora novog direktora

Izvor: B92, 19.Dec.2014, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk zbog izbora novog direktora

Oko 1.000 radnika "Zastava oružje" okupilo se danas ispred upravne zgrade fabrike u Kragujevcu zahtevajući da prisustvuju sednici Nadzornog odbora.

Na toj sednici trebalo je da bude odlučeno o izboru direktora.

Prema navodima predsednika Samostalnog sindikata Dragana Ilića, zaposleni su se ubrzo vratili na radna mesta pošto je utvrđeno da na predviđenom mestu sednica Nadzornog odbora nije ni počela.

"Ne znamo da li je sednica odložena ili se održava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na drugom mestu", rekao je Ilić agenciji Beta.

On je naveo da je na sednici Nadzornog odbora, po saznanjima sindikata, trebalo da bude imenovan novi direktor čemu se sindikat protivi. "Smatramo da promena direktora vodi destabilizaciji preduzeća i dovodi u pitanje realizaciju dosadašnjih ugovora", rekao je Ilić.

Dodao je da se na konkurs za direktora Zastava oružje javilo troje kandidata, među kojima je i dosadašnji direktor Rade Gromović.

Prema Ilićevim rečima, komisija za izbor novog direktora favorizuje jednog kandidata koji je već sedam godina u penziji.

"Fabrika Zastava oružje posluje stabilno i u ovom trenutku ima ugovore za proizvodnju vojnog i lovačkog naoružanja u vrednosti od preko 70 miliona dolara, a pri kraju je i realizacija ugovora za transfer tehnologija u iznosu od 27 miliona dolara, čime ne može da se ospori udeo zalaganja postojećeg menadzmenta", saopštio je sindikat.

U sindikatu smatraju da promena uprave ne garantuje uposlenost, redovne plate i ispunjavanje drugih obaveza preduzeća.

Ilić je rekao da je sindikat zatražio sastanak s ministrom odbrane Bratislavom Gašićem.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest Sindikata Zastava oružja zbog novog direktora

Izvor: Blic, 19.Dec.2014

Oko 1.000 radnika "Zastava oružje" okupilo se danas ispred upravne zgrade fabrike u Kragujevcu zahtevajući da prisustvuju sednici Nadzornog odbora preduzeća na kojoj je trebalo da se odluči o izboru direktora...Prema navodima predsednika Samostalnog sindikata Dragana Ilića, zaposleni su se ubrzao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.