Štrajk u Zvezdi, zaposleni od januara nisu dobili ni dinar

Izvor: 24sata, 28.Avg.2014, 01:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk u Zvezdi, zaposleni od januara nisu dobili ni dinar

Pedeset radnika radne zajednice FK Crvena zvezda ušli su u treći dan generalnog štrajka zbog neisplaćenih zarada od januara meseca. Radnici su u pismu medijima istakli da se obećanje v.d. generalnog sekretara Zvezdana Terzića od 6. avgusta da će u roku od 15 dana isplatiti makar dve do tri zarade, uz izjavu da će napustiti klub ako to ne ispuni, nije ostvarilo.

ZAHTEVI - Radnicima koji su u >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << utorak stupili u štrajk niko se iz Uprave kluba nije obratio, ni sa bilo kakvim saopštenjem.

“Zamenik generalnog sekretara Stefan Pantović, na pitanje da li će se Zvezdan Terzić obratiti radnicima u štrajku, obećao je da će mu preneti poruku, ali da misli da će on to učiniti uz prisustvo advokata. Iako smo prešli u deo upravne zgrade gde sedi rukovodstvo, “Generalni” (Terzić, prim. nov.) je samo prošao, pozdravio i pitao: “Kako ste?” Na pitanje da li će nam se obratiti, dobili smo odgovor preko sekretarice da neće biti obraćanja, jer nema ništa novo od obećanih zarada da nam kaže, a to i nije njegova obaveza. Rečeno nam je da su svi digli ruke od Kluba, da je UO u ostavci i da mogu da idu oni koji ne mogu da rade bez plata. U jednom momentu nam je sekretarica “Generalnog” ponovo prišla i saopštila radnicima koji su radili na privremenim i povremenim poslovima, da su slobodni, odnosno da mogu da uzmu svoje radne knjižice“, stoji u saopštenju štrajkača.

Štrajk se nastavlja do ispunjenja zahteva, odnosno do isplate najmanje četiri zarade.
Pogledaj vesti o: Dinar,   Crvena Zvezda

Nastavak na 24sata...






Povezane vesti

Deo radnika na Marakani dobio novac, Zvezdin teren ima ko da održava

Izvor: Blic, 28.Avg.2014

Štrajk radnika u Crvenoj zvezdi je nastavljan, ali je uprava postigla dogovor sa onima zaduženim za odražavanja terena. Radnicima kojima je to u opisu posla je isplaćeno 200 evra opet iz ličnih sredstava članova uprave kako bi se vratili na radna mesta...Oni su to prihvatili uz obećanje da će...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.