Štrajk radnika Fijata u Kragujevcu: Nijedna proizvodna linija trenutno ne radi

Izvor: Telegraf.rs, 27.Jun.2017, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk radnika Fijata u Kragujevcu: Nijedna proizvodna linija trenutno ne radi

U fabrici "Fijat Krajsler automobili Srbija" (FCA) u Kragujevcu jutros u 6 sati počeo je štrajk zaposlenih, rekao je Tanjugu predsednik Samostalnog sindikata Zoran Marković.

On je naveo da nijedna proizvodna linija trenutno ne radi, a da štrajkači imaju nekoliko zahteva od kojih neće odustati.

- Tražimo da se povećaju zarade sa 38.500 na 45.000 dinara, prime novi radnici ili na drugačiji način da >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << se organizuje rad, jer jedan radnik mora da obavlja više operacija - rekao je Marković za Tanjug.

On je dodao da se traži pokriće troškova koje ima radnik zbog dolaska na posao van standardnog radnog vremena, kada nema javnog prevoza, odnosno pre 6 sati ujutro ili posle 22 sata.

Radnici traže i da im se isplate dogovoreni bonusi.

(Telegraf.rs / Tanjug)


Pogledaj vesti o: Štrajk,   Fiat,   Kragujevac

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.