Štrajk policajaca ugrožava samit EU

Izvor: Blic, 22.Okt.2014, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk policajaca ugrožava samit EU

Samit lidera Evropske unije zakazan za četvrtak i petak ugrožen je zbog štrajka koji su belgijski policajci najavili za te dane, javljaju belgijski mediji.

Sinoćnji pregovori predstavnika policijskih sindikata sa ministrom unutrašnjih poslova Žanom Žambonom završeni su bez rezultata, što znači da će se štrajk održati, piše današnji "Le Soar".

To znači da 28 šefova država i vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zemalja članica EU neće imati policijsku pratnju na putu od aerodroma do sedišta Evropskog saveta u Briselu, a ni sama zgrada neće biti adekvatno obezbeđena.

Policajci su najavili štrajk zbog novog zakona kojim im se ukida mogućnost prevremenog odlaska u penziju.

Najava štrajka policije uoči održavanja samita bilo je i ranije, ali ovo je prvi put da vlada ni dan uoči samita nije uspela da postigne dogovor sa sindikatima.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.