Štrajk lekara u Parizu

Izvor: B92, 28.Maj.2015, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk lekara u Parizu

Na hiljade lekara, medicinskih sestara i drugog bolničkog osoblja protestovali su danas u centru Pariza u zbog planirane reforme u zdravstvu.

Tehničari u belim laboratorijskim uniformama i medicinske sestre u zelenim mantilima okupili su se na ulici ispred sedišta nadležne regionalne institucije u Parizu koji nadzire rad 95.000 zaposlenih u 38 bolnica.

Okupljeni su nosili panoe sa sloganima "oduzimanje naših prava nikada nije napravilo ekonomski rast", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a jedan od demonstranta rekao je da će reforma imati za posledicu manje slobodnog vremena za osoblje i lošiju brigu za pacijente.

Cilj najavljena reforma u francuskom zdravstvu ima za cilj spasavanje 20 miliona evra godišnje sa planiranim ponovnim preispitivanjem kolektivnih ugovora kolim su regilisani radni sati zaposlenih, prenela je agencija Rojters.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.