Šoškić: Štrajkuju i advokati iz SNS

Izvor: B92, 30.Okt.2014, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šoškić: Štrajkuju i advokati iz SNS

Predsednik Advokatske komore Beograda Slobodan Šoškić izjavio da nema političkih motiva ili tajkuna koji bi stajali iza zahteva advokature i obustave rada.

On je naveo da su u štrajku i advokati iz redova naprednjaka.

"Nikada nisam video ovakvu solidarnost advokata kao sada, bez obzira na političku opredeljenost", rekao je Šoškić u emisiji RTS-a "Da možda ne", napominjući da "ne može ni da nazre" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neki politički motiv u zahtevima advokature.

On je potvrdno odgovorio na pitanje da li su advokati članovi Srpske napredne stranke u štrajku.

Ministar pravde Nikola Selaković je u istoj emisiji ponovo optužio predsednika Advokatske komore Srbije Dragoljuba Djordjevića za obustavu rada advokature, tvrdeći da se iza toga krije interes Miroslava Miškovića, u čijem je krivičnom predmetu pred Specijalnim sudom u Beogradu Djordjević jedan od branilaca.

Selaković je takodje rekao da je predsednik sudskog veća sudija Vladimir Vučinić doneo pre tri dana odluku kojom je vratio pasoš Miroslavu Miškoviću, obrazloživši je štrajkom advokata.

Takodje je zamerio sudiji Vučiniću što je svakih nedelju dana zakazivao sudjenje u tom procesu, iako zna da je štrajk advokata u toku i da održavanje sudjenja nije moguće.

Osvrćući se na poziv AKS upućen Misiji EU u Srbiji za posredovanje u rešavanju problema, Šoškić je rekao da on nije učestvovao u toj odluci i da smatra da posredovanje nije potrebno.

Medijator je, kako je rekao, suvišan u ovom slučaju, jer se sve prepreke najbolje mogu savladati neposrednim razgovorom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.