Šoškić:Nema političkih motiva, štrajkuju i advokati iz SNS-a

Izvor: Press, 30.Okt.2014, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šoškić:Nema političkih motiva, štrajkuju i advokati iz SNS-a

Predsednik Advokatske komore Beograda Slobodan Šoškić izjavio je večeras da nikakvih političkih motiva ili tajkuna koji bi stajali iza zahteva advokature i njihove obustave rada, navodeći da su u štrajku i advokati iz redova naprednjaka u štrajku.
"Nikada nisam video ovakvu solidarnost advokata kao sada, bez obzira na političku opredeljenost", >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << rekao je Šoškić u emisiji RTS-a "Da možda ne", napominjući da "ne može ni da nazre" neki politički motiv u zahtevima advokature.

On je potvrdno odgovorio na pitanje da li su advokati članovi Srpske napredne stranke u štrajku.

Ministar pravde Nikola Selaković je u istoj emisiji ponovo optužio predsednika Advokatske komore Srbije Dragoljuba Ðorđevića za obustavu rada advokature, tvrdeći da se iza toga krije interes Miroslava Miškovića, u čijem je krivičnom predmetu pred Specijalnim sudom u Beogradu Ðorđević jedan od branilaca.

Selaković je takođe rekao da je predsednik sudskog veća sudija Vladimir Vučinić doneo pre tri dana odluku kojom je vratio pasoš Miroslavu Miškoviću, obrazloživši je štrajkom advokata.

Takođe je zamerio sudiji Vučiniću što je svakih nedelju dana zakazivao suđenje u tom procesu, iako zna da je štrajk advokata u toku i da održavanje suđenja nije moguće.

Osvrćući se na poziv AKS upućen Misiji EU u Srbiji za posredovanje u rešavanju problema, Šoškić je rekao da on nije učestvovao u toj odluci i da smatra posredovanje nije potrebno.

Medijator je, kako je rekao, suvišan u ovom slučaju, jer se sve prepreke najbolje mogu savladati neposrednim razgovorom.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.