Sindikati zdravstva najavili štrajk

Izvor: Beta, 31.Okt.2014, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikati zdravstva najavili štrajk

BEOGRAD, 31. oktobra 2014. (Beta) - Sva četiri reprezentativna sindikata zdravstva, koja okupljaju oko 80 odsto zaposlenih u toj oblasti, najavila su u petak da će od srede, 5. novembra, jednom nedeljno organizovati celodnevne štrajkove jer se protive smanjenju plata od 10 odsto.

"Pridržavaćemo se minimuma rada, što znači puno radno vreme i pre podne i popodne, a zbrinjavaće se samo hitni slučajevi, akutna stanja i povrede, deca, omladina i porodilje i Hitna pomoć, jer nikome >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << život ne sme da bude ugrožen. Sve drugo što može da sačeka moraće da čeka sutradan", rekao je novinarima predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Dragan Cvetić.

Cvetić je naveo da sindikati zdravstva traže i potpisivanje posebnog kolektnivnog ugovora do kraja godine.

Predsednik sindikata je istakao da se zdravstvo ne finansira iz budžeta, nego iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Štrajk sindikata zdravstva od srede jednom nedeljno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2014

Sva četiri reprezentativna sindikata zdravstva, koja okupljaju oko 80 odsto zaposlenih u toj oblasti, najavila su danas da će od srede, 5. novembra, jednom nedeljno organizovati celodnevne štrajkove jer se protive smanjenju plata od 10 odsto..."Pridržavaćemo se minimuma rada, što znači puno radno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.