Šavčenkova prekinula štrajk glađu

Izvor: B92, 06.Mar.2015, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šavčenkova prekinula štrajk glađu

Ukrajinski pilot Nađa Šavčenko je odlučila da prekine štrajk glađu u ruskom zatvoru, objavio je njen advokat.

Šavčenkova je okončala gladovanje nakon više od 80 dana štrajka, prenosi AFP.

"Ona je donela tu odluku", rekao je njen advokat Mark Fejgin.

Savčenkova je optužena da je umešana u ubistvo dvojice ruskih novinara, kao i za nelegalan prelazak rusko- >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ukrajinske granice, nakon kojeg je uhapšena.

Evropska unija je ranije zahtevala da ona bude odmah oslobođena, a šefica EU za spoljnu politiku Federika Mogerini u sredu je ponovila taj zahtev, navodeći da bi Savčenkova mogla umreti.

Kremlj je ranije najavio da će odgovoriti na zahtev Petra Porošenka da se Šavčenkova, koja je vojni pilot, oslobodi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ukrajinska poručnica Nadežda Savčenkova prekinula štrajk glađu

Izvor: Blic, 06.Mar.2015

Ukrajinski pilot Nađa Savčenko je odlučila da posle 80 dana prekine štrajk glađu u ruskom zatvoru, objavio je danas njen advokat Mark Fejgin...Ona je u Moskvi optužena da je umešana u ubistvo dvojice ruskih novinara u Ukrajini, kao i za nelegalan prelazak rusko-ukrajinske granice, nakon kojeg...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.