Ročište o budućnosti PIK-a Bečej - odloženo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2014, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ročište o budućnosti PIK-a Bečej - odloženo

Nekadašnji simbol jugoslovenske poljoprivrede PIK-a Bečej je već četvrtu godinu u stečaju. Danas je trebalo da bude održano ročište na kom bi bila rešena njegova budućnost, ali je ono, zbog štrajka advokata odloženo.

Dugovanja PIK Bečeja prema nešto više od 1700 poverilaca, među kojima su, osim fizičkih i pravnih lica, dobavljači i radnici, iznose blizu 60 miliona evra. Ipak, odgovorni u ovom kombinatu tvrde da je vrednost PIK-a znatno viša.

Iako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je nekadašnji gigant u stečaju, radnici su sačuvali sve resurse i uspevaju da prehrane 1.400 porodica. Ipak, sve ih muči neizvesnost od bankrota.

Mada je u Privrednom sudu trebalo da bude održano ročište na kojem su poverioci morali da se izjasne o planu reorganizacije kombinata, ono je odloženo.

Zbog stanja u pravosuđu i revizije procene kapitala PIK Bečej naredno ročište je zakazano za 24. mart naredne godine

Revizija, koju će uraditi međunarodni procenitelj, trebalo bi da bude završena početkom decembra. Na osnovu nje biće usaglašen i plan reorganizacije za sledeće ročište, a plan će podrazumevati da svi poverioci, izuzev banaka, postanu vlasnici PIK Bečeja.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.