Razgovarali advokati i Selaković

Izvor: BKTV News, 23.Okt.2014, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razgovarali advokati i Selaković

Sastanak ministra pravde Nikole Selakovića i predstavnika advokature, predvođenih predsednikom Advokatske komore Srbije (AKS) Dragoljubom Đorđevićem, završen je, trajao je nešto manje od sat vremena, a nezvanično se kaže da neće biti izjava, ni saopštenja.

Selaković i advokati istakli su da je neophodno da se nađe rešenje za spor zbog kojeg je advokatura u štrajku više od mesec dana i saglasni su >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << da se „zakopaju ratne sekire“.
Posle uvodnih obraćanja, sastanak je zatvoren za javnost, iako je bilo najavljeno da će novinari pratiti razgovore , pošto je Selaković rekao da mu iskustvo govori da sastanci pred medijima izgube konstruktvinost, i istakao da će razgovor biti tonski dokumentovan.
Selaković je podsetio, predlažući dnevni red sastanka, koje su tačke sporne, oporezivanje i odredbe Zakona o javnom beležništvu i dodao da je iz medija saznao da se traži njegova ostavka, a predsednik Advokatske komore Beograda Slobodan Šoškić rekao: „Ne Vas lično“.
Predsednik AKS Dragoljub Đorđević izjavio je u uvodu u razgovora da u sporu ne sme da bude pobednika i poraženih.
On je rekao da Ministarstvo pravde treba da svoje predloge za rešenje spora preda advokatima u pisanom obliku, kako bi advokatura mogla da o njima odlučuje.
Neophodno je rešenje u korist građana i vladavine prava, rekao je Đorđević i istakao da je potrebno da advokatura i Ministarstvo zajedno naprave korake ka ispunjavanju evropskih standarda, imajući u vidu Poglavlje 23.
Sastanku su, kako je rečeno, prisustvovali predstavnici Upravnih odbora AKS i predstavnici komora.
Izvor: RTV
The post Razgovarali advokati i Selaković appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.