Radnici Zastave ne odustaju, stanje alarmantno

Izvor: B92, 24.Okt.2016, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici Zastave ne odustaju, stanje alarmantno

Kragujevac -- Zdravstveno stanje radnika sa invaliditetom koji u fabrici "Zastava INPRO" u Kragujevcu štrajkuju već 13 dana je alarmantno.

Međutim, oni i dalje odbijaju da uzimaju terapiju, rečeno je u štrajkačkom odboru.

"Dvoje radnika su u najtežem zdravstvenom stanju, ali ne žele da zovemo Hitnu pomoć", rekao je agenciji Beta predsednik Štrajkačkog odbora Stevan Pušonja.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je dodao da glađu štrajkuje 21 od ukupno 28 radnika koliko je počelo protest pre 13 dana, jer je nekoliko moralo da odustane zbog izuzetno teškog zdravstvenog stanja.

Pušonja je naveo da ima nezvaničnih najava da će ministar rada Aleksandar Vulin sutra posetiti štrajkače u firmi "Zastava INPRO".

"Danas nas je obišao direktor grupe Zastava vozila Dragan Srejović i bilo je razgovora o našem mogućem socijalnom programu kao i o opciji odlaska u invalidsku penziju, ali nismo postigli nikakav konkretan dogovor da bismo prekinuli štrajk glađu", rekao je Pušonja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.