Izvor: Beta, 24.Apr.2014, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici Jumka i dalje u štrajku

VRANJE, 24. aprila 2014. (Beta) - Predsednik Samostalnog sindikata Jumka iz Vranja Sladjan Mitić izjavio je u četvrtak da u Ministarstvu privrede nije postignut konkretan dogovor i da radnici ostaju u štrajku koji traje više od tri meseca, ali da štrajk neće biti radikalizovan pre formiranja Vlade Srbije.

Mitić je agenciji Beta kazao da su predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << sindikata iz Jumka u razgovoru s državnim sekretarom u Ministarstvu privrede Mišel Nikolić dobili obećanje da će se nakon formiranja Vlade Srbije rešavati sudbina Jumka, a da će radnicima jedna minimalna plata biti uplaćena u toku sledeće nedelje.

Sastanku je osim Mitića prisustvovala i predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) u Jumku Snežana Veličković.

"Nismo postigli konkretan dogovor i nisam zadovoljan kako je sastanak protekao, nastavićemo štrajk, ali radikalizacije neće biti dok se ne formira Vlada Srbija. Ako i nakon toga ne bude konkretnih rešenja krenućemo pešice u protest za Beograd. Ako nam ne budu dozvolili da idemo autoputem ići ćemo alternativnim putevima", kazao je Mitić.

Mitić je naveo da na sastanku u Ministarstvu privrede nije bilo reči o mnogim pitanjima koja su medju zahtevima sindikata Jumka za prekid štrajka zbog odsustva vršioca dužnosti ministra privrede u tehničkoj Vladi Igora Mirovića koji je u obilasku poplavljenih područja.

Radnici Jumka, koji štrajkuju od sredine januara, izmedju ostalog zahtevaju i isplatu šest zaostalih plata, kao i uplatu poreza i doprinosa od 2010. godine.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.