Radnici AMSS-a u štrajku

Izvor: Vesti-online.com, 16.Apr.2014, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici AMSS-a u štrajku

Oko 200 zaposlenih u Auto-moto savezu Srbije (AMSS) počelo je danas protest ispred sedišta tog preduzeća zahtevajući ostavke aktuelnog rukovodstva.

Vozila AMSS-a blokirala saobraćaj u Ruzveltovoj ulici

 

Saobraćaj u Ruzveltovoj ulici ka centru grada blokiran je vozilima AMSS, skup obezbeđuje policija, a ispred ulaza i na samom ulazu u preduzeće nalaze se pripadnici privatnog obezbeđenja.

 

Kako je rekao dispečer u AMSS Zoran >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Šarić, razlog protesta je očajna situacija u preduzeću, loš odnos rukovodstva prema članovima i zaposlenima i dovođenje celog sistema do sloma.

 

Protestu prisustvuju članovi i zaposleni AMSS iz cele Srbije, od Subotice do Preševa. Očekujemo da se odbor od pet članova sastane sa rukovodstvom AMSS radi rešavanja ove situacije na civilizovan način, ali za sada nemamo nikakve najave da će nas neko primiti.

Ukoliko sastanka ne bude, protestni odbor će odlučiti o daljim koracima", rekao je Šarić.

 

Bivši generalni sekretar AMSS Miroslav Paunović rekao je da je nezadovoljstvo radnika tog preduzeća posledica dugogodišnje pljačke koja je počela 2007. godine kadrovskim promenama u sistemu rukovođenja i upravljanja AMS .

 

- Skupština članova AMSS donela je odluku o smeni generalnog sekretara Aleksandra Nikačevića, a koju aktuelno rukovodstvo ne priznaje. Da li je odluka o smeni legalna ili ne, odlučiće APR.

Aktuelno rukovodstvo, kako su tvrdili oni koji ga čine, postavljeno je u sprezi Socijalistička partija Srbije i MUP-a, tako da se kod zaposlenih uvukao strah", rekao je Paunović.

 

On je dodao da je Nikačević razgovarao sa članovima tog protestnog odbora koje je optužio da nemaju nikakav legitimitet i da predstavljaju "grupu plaćenika koje organizuje Orhan Dragaš".

 

Okupljeni nose transparente na kojima piše "Gotov je", "Stop pljačkanju" i "Lopovi, napolje".
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.