Prvi dan škole: Štrajkuje šest škola u Nišavskom okrugu

Izvor: JuznaSrbija.info, 01.Sep.2014, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi dan škole: Štrajkuje šest škola u Nišavskom okrugu

Prvi dan škole zbog štrajka prosvetara, u šest škola na području Nišavskog upravnog odbora, školsko zvono označilo je početak nastave samo za đake prvake, dok je za ostale razrede početak školske godine odložen za sutra.

U Školskoj upravi u Nišu potvrdili su da su u jednodnevni štrajk upozorenja stupili zaposleni u niškim osnovnim školama „Dušan Radović“, „Učitelj Tasa“, i „Branko >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Miljković“, i u gimnaziji „Stevan Sremac“.

Štrajkuju i zaposleni u školi „Jastrebački partizani“ u Merošini i delimično u školi Desanka Maksimović u Čokotu.

Štrajk upozorenja organizovala je Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije i prema najavi ove Unije u njemu učestvuje 600 škola u Srbiji.

Unija sindikata prosvetnih radnika zahteva da se prosveti i zdravstvu ne smanjuju plate za 10 odsto jer su ispod proseka, da se adekvatno reši problem tehnološkog viška u prosveti, i da se do kraja godine za sve javne službe donese zakon o platnim razredima.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.