Otac ubijenog tekstopisca neutešan: Da li i ja da izađem na most da bi našli ubicu mog sina?!

Izvor: Svet, 21.Sep.2014, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otac ubijenog tekstopisca neutešan: Da li i ja da izađem na most da bi našli ubicu mog sina?!

“Da li i ja treba da stanem nasred mosta ili da započnem štrajk glađu pred policijom da bi oni reagovali? Zar svi mi roditelji kojima su deca ubijena, a čije ubice nisu otkrivene treba tako nešto da radimo da bi država reagovala”, kaže Zoran Vučurović, otac tekstopisca Velibora Vučurovića, koji je pre četiri i po godine ubijen u Novom Sadu.
On odaje veliko priznanje i čestita na hrabrosti ocu Luke Jovanovića, koga je na Brankovom mostu 25. >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << jula pregazio Marko Milićev.
“Taj čovek je sam započeo protest – da to nije uradio, nikad se ne bi otkrio ubica njegovog sina. Trebalo je biti hrabar i uraditi tako nešto”, smatra Vučurović.
Njegov sin, tekstopisac i kompozitor Velibor Vučurović (31) iz Feketića, usmrćen je hicem u potiljak 27. aprila 2010. u Novom Sadu, dok je šetao Bulevarom Jaše Tomića. Pogođen je u glavu iskosa, s visine, a metak je prošao ukoso i izašao ispod levog uva. Velibor nikada nije imao dosije niti bilo kakvih ozbiljnih problema.Njegov otac kaže da je od tog dana za njega, suprugu Hildu i ćerku Tamaru život stao.
“Živimo kao biljke. Umrli smo onog dana kad nam je sin jedinac ubijen. I sami ne znamo odakle više crpimo snagu da nastavimo dalje, a moramo. Obećali smo našem sinu žena i ja na grobu da ćemo se i ovakvi, kao biljke, boriti dok god smo živi da se otkrije koji je to monstrum upucao našeg sina”, priča, s tugom u glasu, očajni otac.

Vučurović kaže da se neće smiriti dok ubica ne bude otkriven, uhapšen i osuđen.
“U ovu vlast imam poverenja i očekujem da pronađu ubicu našeg sina kao što su pronašli ubice Luke, Tijane, Ćuruvije i ostalih. Nama se sve svelo samo na jedno, da saznamo ko je i zbog čega ubio našeg sina jedinca. Mi, njegovi roditelji, imamo pravo da to saznamo”, govori Vučurović.
Nesrećni čovek kaže da više ne zna kome se obraćao. Ne računajući ranije molbe, nedavno je napisao pismo ministru policije Nebojši Stefanoviću, a pre toga i gradonačelniku Novog Sada.
“Vlast kaže da za njih nema nedodirljivih niti zaštićenih. Ali o našem slučaju niko ništa ne govori. Molim ih da se pozabave našim Veliborom, neka pronađu ubicu”, apeluje neutešni otac.
On poručuje da neće odustati i da će, ako nadležni ne krenu s mrtve tačke u istrazi, početi protest i štrajk glađu.
“Sumnjamo mnogo u pojedine da li su uradili dobro uviđaj te noći. Možda neko krije ubicu, koji i dalje šeta. Možda ga i srećem, možda mi se smeje u lice…”, u suzama priča otac Zoran.
S obzirom na to da je Novi Sad dobio novog načelnika policije Sinišu Radakovića, Vučuroviću se, kako kaže, malo vratila nada.
“Nadam se da će on imati razumevanja za moj slučaj. Nadam se da će me primiti, saslušati i angažovati se oko ovog slučaja. Šta meni vredi što su mi dosad svi u policiji govorili da im je Velibor prioritet kad nikakvog pomaka nema”, kaže Zoran.
Pevač Nedeljko Bajić Baja na novom albumu otpevao je pesmu „Sam u noći“, čiji je autor pokojni tekstopisac Velibor Vučurović. Kako je prenela na Fejsbuku Veliborova sestra, Baja je istakao da mu je pesma koju je otpevao teško pala.
“Sećanje na Velibora neće nikad izbledeti. Svaki dan ga se setim, on živi kroz svoje pesme. Bio je vrhunski tekstopisac i prijatelj”, rekao je pevač.
Inače, mladi kompozitor uspešno je sarađivao sa Šabanom Šaulićem, Dejanom i Sašom Matićem, Acom Ilićem i drugim pevačima.
Izvor: Kurir
Foto: Kurir/Aleksandar Jovanović, Tanjug/Saša Petrović

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.