OPLJAČKAO MENJAČNICE, PA PUŠTEN KUĆI! Zbog štrajka advokata oslobođen Rumun!

Izvor: Telegraf.rs, 01.Okt.2014, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPLJAČKAO MENJAČNICE, PA PUŠTEN KUĆI! Zbog štrajka advokata oslobođen Rumun!

Caka je bila u tome da kada dobije devize u zamenu za dinare, zatraži da mu daju evre u većim apoenima. Dok su mu dva zemljaka čuvala stražu, deo novca je stavljao u džep, a ostatak je, presavijen u rolnu, vraćao vlasnicima menjačnica, uz izgovor da će devize kupiti negde drugde

Rumunski državljanin Supa Nikolae (42), koji je na prevaru ojadio na desetine menjačnica u Knjaževcu, Nišu, Leskovcu, Zaječaru i drugim gradovima u Srbiji, zbog štrajka advokata, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << danas je pušten na slobodu i vratio se u Rumuniju.

Nikolae je sa još dva zemljaka dolazio do menjačnica, gde je davao dinare i tražio da kupi evre. Caka je bila u tome da kada dobije devize u zamenu za dinare, zatraži da mu daju evre u većim apoenima.

Dok su mu dva zemljaka čuvala stražu, deo novca je stavljao u džep, a ostatak je, presavijen u rolnu, vraćao vlasnicima menjačnica, uz izgovor da će devize kupiti negde drugde. Na taj način, uzimao bi deo deviza i sve dinare, nakon čega bi se gubio u nepoznatom pravcu. Kada bi vlasnici menjačnica shvatili da su obmanuti, Nikolaea i njegovih pomoćnika više nije bilo.

Foto: Tanjug

Policija je za Nikolaeom tragala više od tri meseca, a zetečen je jutros u Knjaževcu, na delu. I, umesto da mu se odredi pritvor, protiv njega je samo podneta krivična prijava zbog prevare, nakon čega je pušten i odmah je prešao u Rumuniju.

Nije poznato za koliki je iznos Nikolae prevario srpske vlasnike menjačnica, jer se gotovo svakog dana javljaju novi oštećeni.

(G.S.)
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.